tiistai 14. tammikuuta 2014

Kengitys ja jäällä liikuttelua

Heips,

Viime päivät on menny ihan hoidellessa Elvistä. Olen putsannut polkeamaa ja kylmännyt jalkoja. Lisäksi ukolla on ollut viime postauksen mukainen tossu jalassa, jotta polkeama pysyy puhtaana. Tossun olen vaihtanut päivittäin. En ole uskaltanut liikuttaa, sillä maa on melko jäinen ja liukas. Lisäksi kengätön jalka on paljon lyhyempi kuin kengällinen jalka hokkeineen. Epätasapainossa liikkuminen ei olisi millään tapaa hyvästä. Elvis on tarhaillut yksikseen, jotta ei loukkaisi itseään lisää.

Tänään tiistai aamuna ihana kengittäjä kuitenkin tuli apuun. Ei onneksi siis jouduttu odottelemaan kengättä kovinkaan kauaa. Elvis kengitettiin nyt siis kokonaan ympäri. Itse olin koulussa päivän, mutta tullessa huomasin, että kengittäjä oli kavion tueksi laittanut vasempaan etuseen sivukäänteellisen kengän. Elvis pääsi tänään kengityksen jälkeen taas tammalaumansa kanssa tarhailemaan. Ukko sai myös olla tänään ilman tossukkaa ja polkeama olikin kuivunut siististi.

Yritäppä ottaa kännykällä (perunalla) kuva ylivirkeästä ponista
Poika oli sisälle otettaessa tosi virkea ja riekkui kuin varsa. Tallinomistajan vihjeestä lähdinkin saman tien taluttelemaan Elvistä järven jäälle. Ennen en olekaan jäällä kulkenut hevosen kanssa, mutta kun se jo autoakin hyvin kantaa ja oli ainakin 35cm paksu niin olihan se kokeiltava. Jännähän se oli siellä käppäillä. Niin tasaista ja avaraa. Liukasta tosin, kun tuulikin oli lumen pyyhkinyt suurimmaksi osaksi pois.

Elvis oli jäälläkin niin innoissaan, että kierroksen jälkeen palasin talliin ja menin vielä juoksuttamaan poikaa kentälle. Ukkeli liikkui oikein lennokkaasti käynnissä ja ravissa. Liike näytti oikein hyvältä. Uskalsin pitkästä aikaa pyytää kaarevalla uralla laukkaakin. Aluksi se näyttikin jäykähköltä, mutta ukkeli liikkui koko ajan paremmin ja mielissään. Kerran se sitten ihan vähän liukastui jonka jälkeen se selvästi jännittyi ja laukka ei enää rullanut.  Ravi näytti edelleen hyvältä.

Tallissa harjasin Elviksen, putsasin polkeaman ja laitoin etusiin kaksiteholinimenttiä. Oikeasta kintereestä löytyi myös vähän nestettä. Sehän on ristikkäinen jalka sille jalalle, missä on polkeama, joten ehkä se johtui siitä? Laitoin linimenttiä kintereeseenkin. Elvis sai tietty taas mellat ja vitamiinit ja hieman leipää. Oli oikein virkeä poika :) Kamera unohtui kotia tänäänkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti