torstai 9. tammikuuta 2014

Kiva pieni maastolenkki


Hei taas,

Sateinen ja harmaa keli jatkuu, mutta tallilla ollessa sattui taas tulemaan ihana tauko sateesta.
Maastoon oli tarkoitus lähteäkin ja iloksemme saatiin tallinomistaja oman poninsa Hallan kanssa maastokaveriksi. Olin jo harjaillut Elviksen puhtaaksi, joten pintelit vaan jalkoihin ja satula ja suitset päälle. Suitsien poskihihnoja säädin kyllä vielä vähän. Tein siis reikien väliin vielä yhdet reiät, kun suitsia laittaessa oli sellainen tunne, että kuolain saatta olla silloin hieman liian ylhäällä kuitenkin.

Kännykkä ilmoitti minulle muokanneensa kuvaa. Samsungilla on oma elämä ollessaan ratsastuksen ajan taskussa.

Otin kuvan kuolaimista nyt kun on oma kamera latingissa


 Mennessä mentiin me Elviksen kanssa edellä. Ponia saikin odotella vähän joten käveltiin oikein leppoisasti. Ensimmäisellä ravipätkällä Elvis tuli innoissaan vahvalle tuntumalle, mutta puolipidätteiden jälkeen pehmeni hieman ja älysi hidastaa, jotta Halla pysyy perässä sopivalla ravilla. Ravipätkän jälkeen käveltiin vähän ja sitten suoralla laukattiin. Annoin laukkapohkeet varoen, jotta ukko ei säntäisi hirveään vauhtiin. Se nostikin laukan heti jo pienistä avuista, mutta laski raviin kun puolipäteellä pyysin sitä odottamaan Hallaa. Tarkoitus oli vain kertoa, ettei venytetä laukkaa enempää, mutta Elvis olikin tosi kuulolla.

Nostin kuitenkin ravista uudelleen kivan laukan. Halla poni pysyi oikein hyvin perässä. Jatkettiin vielä mäki alas ja matkaa polkua pitkin, mutta siellä oli paljon lunta ja paljon vettä. Käännyttiin siis takaisin ja Halla oli johdossa loppumatkan kotia. Elvis oli oikein fiksusti. Se pystyi ravaamaan tahdikasta ravia poninkin perässä ja kävellessä meni todella lungisti. Empä muistakkaan milloin se olisi noin rauhassa kävellyt. Oikein mukava retki siis. Lenkin jälkeen perushoidot, juotin melassia e-vitamiinin kera ja laitoin jalkoihin yrttilinimenttiä. Elvis sai loimen päälleen ja lähti vielä pihalle kavereiden kanssa.

Nam nam melassia

Paaaaiikka!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti