torstai 16. tammikuuta 2014

Koulua ja koulua

Heips,

Tallilla olin koulun jälkeen vasta kymmentä vaille viisi. Meni nyt siis pitkästä aikaa niin myöhään kuin, mitä yleensä mulla on mennyt. Ukkeli oli siis tietty jo sisällä ja laitoinkin sen valmiiksi karsinassa. Otettiin vielä villaviltti mukaan, sillä pakkasta on viitisentoista astetta tallilla. Käveltiin laittamaan valot kentälle tallin päädystä ja kävelin kentälle, sillä laitoin pari puomia terästääkseni harjoituksia.

Alla on pikainen kaavio harjoituksesta. Tallin kentällä on A-kouluradan kirjaimet kentän suuren koon vuoksi. Tosin kenttä on kyllä A-koulurataakin suurempi, mutta kirjaimet ovat kuitenkin melko tarkasti samoilla paikoilla. Aluksi siis käveltiin harjoitukseksi pääty-ympyröillä ja puomien yli koko rata leikkaa. Tämän jälkeen tehtiin harjoitusta aika pitkään ravissa. Halusin Elviksen lihakset varmasti lämpimiksi, joten ei tehty "turhia" siirtymisiä. Ukkeli olikin melko innoissaan. Se halusi heti leikkaajalle kääntyessä kiihdyttää kohti puomeja. Ympyröillä Elvistä saikin rauhoitella melko paljon. Se oli nätisti tuntumalla ja reipas. Se ei kaatunut tai puskenut vastaan, mutta poitsu ei myöskään malttanut laskea nokkaansa, asettua ja pyöristää itseään.


Asettuminen oli taas ihan hukassa. Tuntui, että ukkeli on taas unohtanut koko asian. Asettaessa se siis vain väistättää peppua asetuksesta  poispäin ja ottaa ristiaskelia. Vaikka kuinka varovasti yritän pyytää asettumaan tulee Elvikseltä aina jokin muu reaktio. Pysähtyessä se taas joidenkin toistojen jälkeen muistui paremmin mieleen. Elvis nyt innostui puomeistakin sen verran, että se ei ollut ihan koulufiiliksissä.

Tehtiin harjoitusta myös laukassa. Laukattiin siis pääty-ympyrä, käännyttiin lävistäjälle ja puomin jälkeen oli tarkoitus jatkaa laukkaa ja laskea se taas ennen kulmaa raviin. Ensimmäistä kertaa Elvis kuitenkin pudottikin suoraan puomilta raviin, eikä jatkanut laukkaa. Tämä toistui useammankin kerran (johtuen ehkä pimeästä saapuneesta toisesta hevosesta), mutta saatiin me sitten sujuvakin suoritus. Onnistuneen suorituksen jälkeen jatkettiin ravissa työskentelyä ilman puomeja kolmella ympyrällä. Puomit jätettiin siksikin pois kun Elvis sai potkaistua toisen puomin vinoon lävistäjää kohden.

Loppuverkka olikin tosi hyvä. Rento, aktiivinen ravi ja kivassa muodossa liikkuva heppa. Ukkeli olikin ihan huurussa ja turpa oli jäätyneen hengityksen ja kuolan kuorruttama. Ihan tehokkaasti siis työskenneltiin pakkassäässä. Nousin selästä pois ja laitoin viltin Elvikselle loppukäyntien ajaksi. Tallissa kylmäsin kintut, putsasin polkeaman betadinella, juotin melassia vitamiinien kera ja sitten ukkeli pääsi taas mökkiinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti