lauantai 11. tammikuuta 2014

Nyt on Elviksellä pipi

Tänään tuli pitkästä aikaa aurinko esiin ja päivä oli tosi kaunis. Heräsin jo seitsemältä aamulla, sillä aamupäivä meni Kuopiossa katselemassa tokokisoja. Tytti kisasi erinomaisen (ehkä hieman teinimäisen) Ellun kanssa ja pärjäsi hienosti. Luokkahopeaa ja tavoiteltu kolmas Alo1 suoritus. Ellu onkin siis nyt TK1. Hienoa Ellu ja Tytti!
Hieno Ellu!

 Takaisin päästyäni laitoin ruokaa uuniin kiiruhtaen, jotta ehtisin vielä maastoon. Halusin käydä pidemmän maastolenkin, kun kerrankin oli upea ilma, huomiseksi on luvattu 17 astetta pakkasta ja lisäksi minulla on tulossa pitkä ja rankka kouluviikko (maanantai kasista kuuteen, muuten kasista neljään). Hain Elviksen tarhasta, josta se olikin jo kiireissään tulossa. Olihan se vähän hermostuneen oloinen mutta se käveli reippaasti perässäni karsinaan. Loimea pois ottaessa huomasin takareidessä hokin reiät. Tutkin ukon muualta ja harjasin sitä samalla. Eihän pienet, jo tyrehtyneet reiät vielä maastoa estä. Nostin ensimmäisen kavion, vasemman etujalan ylös, havahduin ja pyyhkäisin turpeet pois. Kenkä oli poissa.

Hokin reikä reidessä :(
Siihen meni suunitelmat maastosta ja kaikesta muustakin, ainakin siihen asti kunnes kengittäjä tulee. Tutkin kavion halkeamien ja lohkeamien varalta ja melkein kannalta löytyikin reikä ja kavion repeämä. Voi Hitto! Repeämästä tuli jopa vähän verta painaessa. Ei muuta kuin putsaamaan, kylmäämään ja ah niin raivostuttavaa haudetta väsäämään. Viime talvena haudetta tuli tehtyä ihan tarpeeksi, kun jokin keppi oli tarhassa jumiutunut kavion pohjaan ja aiheuttanut säteeseen paiseen. Saapa nähdä milloin pääsee ukkelia liikuttelee, mutta huomenna ainakin vaan hoitelen ja Elvis saa tarhailla yksikseen. Mikäli se malttaa olla nätisti viereisessä tarhassa. Toivottavasti kengittäjä tulee pian ja saadaan repeämät kuntoon. Onneksi Elvis ei kuitenkaan ontunut yhtään, eikä aristanut edes kavion painelua.


Reikä kaviossa lähempää (kännykkäkuvia)


Elviksen supermieskääre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti