lauantai 4. tammikuuta 2014

Tallilla feat Oanna ja Ellu

Heips,

Mulla on ollu tän vuoden lupauksena herätä aikaisemmin aamuisin. Koskaa aiemmin en oo edes uuden vuoden lupauksia tehdä. Oon aina ollu iltavirkku ja aikaisin herääminen on tosi vaikeaa. Kuitenkin jos olen ollut töissä tallilla tai navetassa olen saanut itseni aina ajoissa töihin. Pitäähän mussukoiden saada aamiainen ajoissa :)

Elvishän on kuitenkin täysihoidossa, joten aamutallia ei tartte tehdä. Oon usein menny vasta iltapäivällä tallille, koska a.) Voi jättää hikisen tai pestyn hevosen sisälle sitten kun on jo pimeää lenkin jälkeen b.) Kaveritki tulee usein vasta illalla ja ennen kaikkea c.) aamuisin on mulla vaan kaikki niin vaikeaa ja tahmeaa. Mutta sillähän se aamun tahmeus lähtis ku vaan saan itseni tallille.

Joka tapauksessa mulla on ollu eilisillasta lähtien tytöt eli corgit Oanna ja Ellu hoidossa. Tytötkin lötkötti ihan hipi hiljaa pitkällään, melkein yhteentoista asti. Vaikka mun herätyskello soi. Ei siis pitänyt tänäänkään uuden vuoden lupaus. Herättyäni hoksasin myös unotaneeni laittaa kameran akun lataukseen. Laturia ei vaan löytynyt. Jes! Kaivoin kämpän ympäri ja soitin sitten kotia Heinolaan. Sinnehän se laturi oli jäänyt joululomalla. Voih hitto sentää. Postikin kulkee vasta tiistaina eli laturi on täällä toivottavasti keskiviikkona.
Kuvaajaa ei ookkaan ootettu tässä kuin muutama kuukaus...


Huomenna kokeillaan josko tää kello herättäis ajoissa (kännykällä on hyvä ottaa kuvia)


Noh lähdettiin kuiteski "aamu"lenkkien ja lounaan jälkeen Joonaksen ja tyttöjen kaa tallille. Ratsastin Elviksellä kentällä pikkuisen reilu 45min. Harjoiteltiin asettumista ja taipumista ensin pienillä volteilla ja tein myös pysähdyksiä  ja peruutuksia. Pysähdykset tuli tosi hienosti vain vatsalihaksilla. Peruuttaessa pää nousee vaikka yritän mahdollisimman pienet pidätteet tehdä ja pyytää pohkeilla ja äänellä taaksepäin. Lisäksi takajalat ei nouse kunnolla vaan Elvis niinkuin yleensäkin liu'uttaa niitä jonkin matkaa ja nostaa vain hiukan kaviota irti maasta. Vinkkejä kellään tähän?

Ravaillessa harjoiteltiin sitä asettumista ja rehellistä taipumista. Työtä se teettää. Ensin ympyröillä ja sitten tein neljä kaarista kiemurauraa. Hankalaa ja hikistä. En vain oikein ole hoksannut miten saan Elviksen tajuamaan, että haluan enemmän asetusta ja taipumista ja vähemmän ristiaskelia vinossa. Siis ihan ykinkertaisesti jonkun pitäisi opettaa mulle miten opetetaan asettumaan. Valmennus kyllä valitettavasti siiryi, sillä valmentaja ei tule vain meidän tallille pitämään, kun monet muut tallit olivat peruneet kentän huonon kunnon vuoksi. Mälsää :(

Laukkaa otin suorilla urilla. Laukka nousi helposti ja oli yllättävän puhdasta ja ponnekasta. Siirtymät raviin laukasta olivat myös yhtä kertaa lukuunottamatta peitsittömiä. Oikea laukka on hukassa kuitenkin. Nousi, mutta vaihtui taas vasempaan melkein heti. Mun istunta kaipais siis myös pikaisesti valmennusta!

Muoto ei tänään ollut ihan parhaimmillaan. Elvis ei tänään kylläkään pälyillyt kentän ulkopuolelle tai säikkynyt mitään. Se oli pikemminkin hiukan laiska. Asettumisen harjoittelu vei kuitenkin voimia ja keskittymistä sen verran, että juuri haluamaani muotoa ei ollut kuin hetkittäin. Asettuminen kuitenkin parani koko ajan ja on viime kertoihin verrattuna parantunut paljon.  Mukavasti se kuitenkin meni ja en kuullut missään vaiheessa laahaavaa ääntä takasista. Pohja oli jäinen ja kova joten kylmäsin taas. Poitsu ei kyllä ollut yhtään hikinen (toisin kuin minä) mut virallisesti 20-vuotias ukkeli onkin ihan teräskunnossa (toisin kuin minä) :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti