perjantai 10. tammikuuta 2014

Viimainen päivä hyr!

Heips,
Tänään piti joululoman jo loppua, mutta koulun pihaan päästyäni tulikin komento takaisin. Luennoitsija ei päässytkään paikalle joten koulu jatkuu vasta ensi maanantaina. Tänään olikin sitten hyvin aikaa ratsastaa valoisassa ensin kentällä ja sitten maastossa.

Pakkasta oli tänään viitisen astetta, mutta ilma tuntui hyytävältä, kun on ollut niin pitkään plussakeliä ja lisäksi koko päivän on tuullut. Tuuli on aika navakka aukeilla ja hyyytävän kylmä. Silti sain houkuteltua Joonaksen mukaan joka suostui ilokseni kuvaamaan - sormien paleltumisen riskistä huolimatta. Videota on siis blogissa alinna näkyvissä.

Ilmassa

Kävin ensin siis kentällä. Elvis tuntui viime kertaa huomattavasti motivoituneemmalta, mutta eteenpäinpyrkivyyttä ja terävyyttä olisi saanut olla edelleen (paljon) enemmän. Laukkaa en uskaltanut jäisellä kentällä mennä ja se olikin harmi, sillä laukalla terävyyttä saa yleensä lisää ja ravin laatua parannettua. Yksi valmentaja on luvannut tulla helmikuussa ja sitä ennen minun pitää itsekseni yrittää korjata virheitä. Ellen saa jotakuta muuta tulemaan aiemmin. Olen selvästi vino oikealle ja se heijastuu tietty hevoseen. Etukenoisuus ei ole enää niin vahvasti pyrkimässä esiin, unohdan kuitenkin usein keventäessä istua pidempään alhaalla ja keventää matalammin. Tästä johtuen pohje ja jalka ei pysy keventäessä Elviksen kyljessä. Tosin jalan pitäminen kyljessä kiinni on Elviksellä aika vaikeaa, kun se on niin hirmu kapea ja hoikka poika.

Elviksen treenin kannalta jäinen kenttä asettaa haasteita. Laukkaa ei pysty treenaamaan ainakaan kaarevilla teillä. Puomit ja esteet olisivat hyvästä, mutta nekin on mietittävä pohjan mukaan. Olen myös joskus miettinyt pitäisikö minun kokeilla apuohjia, kuten kuminauhoja. Niillä saisin Elviksen ymmärtämään ehkä paremmin, että haluan saman tuntuman ja muodon pysyvän vaikka pyydän enemmän eteen. Mutta tähän asti olen ollut itsepäinen ja ajatellut, että minähän en apuohjilla oio. Niin usein olen nähnyt, että niillä hevonen oppii menemään kuolaimen alle tai kipeytyy kun joutuu olemaan yhtäjaksoisesti "töissä". Ilman apuohjia treenatessa hevosen on minusta helpompi ilmaista lihasten väsyminen. Silloin vähennän riskiä treenata kerralla liikaa. Elviksellä ratsastus on kuitenkin vain mieltä virkistävää ja kehoa kunnossa pitävää liikuntaa ravikilpailu-uran päätyttyä.

Kuva heilahti, mut on se poika hieno :)
Lähdettiin sitten vähän niinkuin palkaksi maastoon, kun kentällä oli sujunut jo jonkin aikaa mukavasti. Elvis oli sielläkin rauhallinen. Ehkäpä uudet kuolaimet tosiaan saattaisivat olla syy ukon rentouteen? Treenin jälkeen harjailin, juotin ja laitoin yrttilinimenttiä jalkoihin. Elvis sai ekaa kertaa tänä talvena kevyen toppaloimen päälleen ja pääsi vielä ulos. Tulipas taas runoiltua...


Riehuvan puron ylitys maastoa kohti

2 kommenttia:

 1. Hyvännäkösiä, ryhdikkäitä pätkiä videolla! Jos päädyt kokeilemaan kumppareita, nii käytä niitä yhtäjaksosesti vaan joku 10-15 minuuttia, ettei tulis mitään kiukutteluja tai kipeytymisiä. Ja jätä ne suht löysälle varsinki alussa.
  Zolan kanssa mentiin sillon kesällä jonkun aikaa gramaaneilla. Niissä on se hyvä puoli, että niistä pystyy antamaan löysää eli ei koko aikaa tarvi olla niin kovaa "painetta", ja Zompun kanssa niillä saatiinkin kyllä hyviä tuloksia. Monesti sen kanssa riitti, että gramaanit vaan oli päällä, ja ne saiki sit "roikkua" ihan löysänä ja tytsy silti tajus homman jujun :D Toki gramaaneilla saa väärin käytettynä paljon pahaa aikaan, mutta en millään usko että sä niitä väärin käyttäisit : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :) Pitää kysyä valmentajalta, mitä mieltä se olisi. Jos se sitten vaikka auttais gramaaneja kokeilemaan. Yksikseen on niin paha harjotella.

   Poista