perjantai 14. marraskuuta 2014

Vastaus kesähaasteeseen

Sain Jennalta jonkin aikaa sitten haasteen. Kiirettä on piisannut ja vastaaminen on kestänyt, mutta viimein se tulee. On paljon mukavampi miettiä kesää, kuin tehdä investointilaskelmia ynnä muuta sellaista. Tässä siis vastaus kesähaasteeseen.

Haasteen säännöt: 

1. Kerro mistä sait haasteen.
2. Kerro vähintään viisi kesän suosikkia (kategoriat on vapaaehtoisia)
3. Haasta vähintään viisi uutta blogia mukaan ja kerro heille, että heidät on haastettu. (Muistathan, ettei takaisin haastamista!)

Toukokuun parhaat bileet

Toukokuussa oli kahdet syntymäpäiväjuhlat. Omani 12.5. ja Elviksen 28.5. Näistä parhaimmat bileet olivat tottakai Elviksen 20v. synttärit. Elvis sai ruisleipäkakun, otettiin rakennekuvia ja käytiin pirteällä maastolenkillä ilman satulaa. Minttu tuli lisäksi kuvaamaan meitä maastoon. Kaiken kaikkiaan mukava päivä. Mikäs sen parempaa kuin viettää merkkipäivää kavioparin kanssa.Kesäkuun erikoiset

Kesäkuussa vietettiin mukavaa heppakesää. Sää oli viileä lähes kaiken aikaa, mutta normaalista poikkeavaa tekemistä keksittiin silti. Mieleen jäi esimerkiksi Annikan pitämät tunnit, joilla saatettiin yhtäkkiä vain kesken tunnin vaihtaa hevosia. Mukava oli kokeilla ratsastaa Halla-ponillakin. Muutamasta lämpimästä kesäkuun päivästä otettiin ilo irti tallin rannalla. Elvis tykkäsi enemmän vain kahlailusta ja polskimisesta rantavedessä. Minä kävin ihan uimassa asti houkutellen Elvistä mukaan. Kyllähän se  poikakin välillä yritti uida. :)

Kuvannut: Annika


Kuvannut: Minttu


Heinäkuun heinätyöt

Kesäkuun viimeisinä päivinä kamerani sanoi poks ja hajosi. Heinäkuulta ei sitten juurikaan kuvia saatu. Kesätöitä kun en virallisesti saanut vietin päiväni tallilla hevosten parissa. Muutamana päivänä pääsin kuitenkin ajamaan traktoria, niittämään, pöyhimään ja keräämään pikkupaaleja heinää. Olin minä myös muutaman päivän "lomittamassa". Luokkalaiseni matkusti Japaniin ja hoidin muutaman päivän ajan maalla hänen omakotitaloaan ja pikku hauvojaan eli kahta Akitaa. Heinäkuussa oli myös mukavasti hellepäiviä, joilloin otettiin rennosti. Käytiin uimassa heppojen kanssa ja nautittiin kesästä.

Heinää kaatuu
Karhoo tullee!


Elokuun esteet

Elokuussa sää taisi aluksi olla edelleen helteistä ainakin jonkin aikaa. Muistan ainakin sen kun heinätyöt tehtyämme kasasimme pellolle heinäpaaliesteitä. Tottakai niitä piti päästä kokeilemaan, mutta oli kyllä ihan älyttömän kuuma. Kauaa ei jaksanut hyppiä kun oli veto pois niin ratsastajasta kuin hevosesta. Mutta kivaa oli ja Minttu sai otettua tosi kivoja kuvia. Kiitos!
Parhat tapahtumat

Meinasin ensin kirjoittaa yhdestä parhaasta tapahtumasta, mutta en sitten osannutkaan päättää yhtä parasta. Mainittakoon nyt sitten kaksi tapahtumaa. Hienoa oli olla mukana yhtenä hevosenhoitajana kun oltiin Vieremän raveissa. Ravit olivat erikoiset, kun kuulutukset eivät toimineet. Jännitimme varikkoalueella tapahtumia kuulematta siis mitään informaatiota ravien kulusta. Hevonen saatiin kuitenkin ajallaan muiden kanssa starttiin, sitten jännitimme onnistuuko volttilähtö, laukkaako kukaan ja että kuka tulee maaliin ensimmäisenä. Mehän emme siis voineet kuulla hylätäänkö joku laukoista ja radan toiseen päähän ei millään nähnyt tarkasti. Jännitys tiivistyi nähdessämme Kikan olevan varikkoalueen kurvissa kärkijoukoissa. Maalilinjalla oli tasaista, emmekä voineet muuta kuin odottaa, että  kuski ajaa hevosen luoksemme kertoen startin tuloksen. Odotimme ja odotimme kunnes viimein näimme Kikan tulevan etusuoralta takaisinpäin, VOITTOLOIMI SELÄSSÄ! Riemu repesi varikkoalueella. 

Tämänkin kuvan ottanut Minttu. Hieno Kikapo!
Mukava tapahtuma oli myös Koljonvirran kansalliset estekilpailut kesäkuussa. Ne kestivät kaksi päivää ja molempina päivinä piti tietysti siellä istua ja nauttia kisatunnelmasta. Mikäs sen mukavampaa. Tänä kesänä tuli muutenkin tutustuttua vähän enemmän ratsukisoihin. Pääsin välillä seuraamaan valmennuksiakin.


Mutta kiitokset Jennalle haasteesta. Haastettavia on hankala keksiä, mutta haastetaan vaikka Minttu, Saara ja Annika

2 kommenttia:

  1. Oivoi, olispa kesä! Kivoja kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Kiva oli muistella kesää. Etenkin nyt kun kaikki pohjat on kökkerökovaa ja liikutusmahdollisuudet rajoittuu maastossa varovaisesti kävelyyn...

    VastaaPoista