sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Poni pyryssä


Menin tänään taas tallille ilman kameraa. Eihän siellä nyt mitään jännää kuvattavaa ole tälläisellä sumuisella kurakelillä. Tai niinhän minä luulin. Pihaan saapuessani hepoilla oli tarhoissa rallit päällä. Lähes kaikki pollet vetivät pukkilaukkarinkiä, spurttaillen ja kiljahdellen. Olisi ollut ihan hauska saada kuvattua niiden leikkejä. No eipä siinä mitään. Hain Elviksen sisälle ja hoidin sitä melkoisen tovin. Kiristin ja vaihdoin hokkeja, kiillotin ja selvitin häntää.

Hoidin Elvistä sisällä niin ajatuksissani, että kun viimein lähdettiin pihalle kamppeet päällä meinasi suuni loksahtaa auki. Ulkona oli alkanut pyryttää ja maa oli taas jo ihan valkea. Piti todistusaineistoksi napsia kännykällä kökköisiä kuvia. Lähdettiin jälleen maastoilemaan, kun kerta päästiin vielä valoisan puolella liikkeelle. Kierreltiin vähän siellä täällä. Tutulla suoralla ravailin ja laukkasin muutaman kerran edestakaisin. Ekasta pätkästä otin videota, mutta sitten Elvis innostui vähän liikaa kiihdyttelemään. Piti ottaa ohjat ihan kunnolla molempiin käsiin. Virtaisa poni otti innoissaan laukkaspurttia merkin annettuani. Kylmä tuuli sai silmät vuotamaan ja märkä lumi tuprusi vasten kasvoja. Onneksi Elvis näki eteensä paremmin kuin minä ja hidasti nätisti kääntymispaikalle tullessa. Spurttien jälkeen poika tuntui olevan vaan enemmän täpinöissään. Vaikea välillä uskoa, että se on vuoden vaihteessa virallisesti 21 vuotias...


Tuulesta ja tuiskusta selvisimme kuitenkin kunnialla ja hyvillä mielin. Märkiä me kyllä oltiin, mutta onneksi Elvis kuivui jo jalkojen kylmäyksen aikana. Juotin taas melassia, huuhtelin suun ja harjoiteltiin tulevaa koitosta varten. Suunnitelmissa on nimittäin ensi vuoden puolella kutsua Elvikselle hammasteknikko. Seuraava raspaus on tarkoitus hoitaa ilma rauhoitusta. Nyt siis totutellaan rauhassa raspausvälineisiin.


1 kommentti:

  1. voi itku jos se keltainen on taas telonut itseään pukkilaukoissa...!

    VastaaPoista