perjantai 23. tammikuuta 2015

Hämäriä treenikuvia

Kyllä siitä hevosen erottaa...

Viime sunnuntaina sain houkuteltua Joonaksen tallille mukaan. Sain siis pitkästä aikaa kuvia ratsastelusta. Valittavasti hämärä vaan ehti hiipiä ja kuvien laatu kärsi pahasti. Treenailtiin koulua kentällä keskittyen siirtymisiin. Niissä onkin tekemistä, sillä olen huomannut, että maastoilupäivien jälkeen Elvis mielellään valuu siirtymisiin, eikä ponnista kunnolla. Terävyyttä hakiessa tulee ravin sijasta laukkaa ja sopivia apuja (ja hevosen kuuliaisuutta) on vähän haettava. Ravin sijaan nousee nimittäin heti laukka jos jään sekunninosaksi puristamaan liikaa.

Muuten Elvis tuntui oikein pätevältä. Vähän se meinasi huijata kulkemalla muka kivasti oikein päin, mutta sitten kuitenkin vähän pohkeen takana. Sen huomasi kun pyysi taipumaan enemmän ravissa ja mitään ei heti tapahtunutkaan. Ei saisi Elviksenkään selässä vaan istuskella. Tämän hoksattuani tuli ratsastukseen enemmän ideaa. Kotona kuvia katsoessani huomasin vielä pari juttua lisää. Välillä vanhat pahat tavat tulevat esiin ja kevennän liian ylös. Etukenoa näkee kuvissa nykyään vähemmän, mutta joissakin kuvissa korjaan kenoa notkoselkäisenä. Pahimmissa kuvissa olen itse notkoselkäisenä ylhäällä ja hevonenkin juuri heittänyt hetkellisesti muotonsa väärinpäin. Hyh hyh kaksi notkoselkää kentällä. Mutta otetaan kuitenkin huomioon, että kentän laidalla hyppivä ja loikkiva ajokoira sai tällä kertaa vietyä Elviksen huomion vain hetkellisesti.Joko ne ajojahdit vois loppua?Saadaankohan me laukkaankin pyöreyttä?

Onneksi suurin osa kuvista oli lähellä kuvittelemaani. Elvis on selvästi edistynyt siinä, että muoto pysyy tasaisempana pitkään. Nyt talvella ei olla saatu kuitenkaan hetkeen niitä syksyn ja viime kesän fiiliksiä. Siis niitä fiiliksiä, että mun tarvitsee vain ottaa ohjat käteen ja PIM Elvis olisi heti alusta saakka hyvin töissä. Ehkä tämä kylmyyskin jäykistää vanhaa herraa. Alkulämmittelyihin pitäisi varmaan raahata useammin vilttiä päälle tai sitten vain lämmitellä käynnin jälkeen lönköttely ravilla pidempään ennen töihin ryhtymistä.

 


Hassu tilannekuva. Tässä ollaan siirtymässä ravista käyntiin.

2 kommenttia:

  1. On sulla kyllä selkeesti ryhti parantunut, ja kyynärkulma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Kovasti yritän kehittyä. On tää vaan niin kivaa kun oppia uutta ja parantaa suorituksia :)

      Poista