tiistai 3. helmikuuta 2015

Reipas ruuna piristämässä

Tämän kauniin kuvan on ottanut Minttu <3
Maailman suloisin ruuna!

Koirattomuus on ihan hirveää! Tai siltä se ainakin nyt yllättäen tuntuu. Koko ajan jokin muistuttaa koirasta ja siitä että se ei enää tassuttelekaan asunnossamme. Luulisi ettei kokisi tälläistä luopumisen tuskaa kun tietää, että koira voi jo paremmin ja on vanhempieni hyvässä hoidossa. Silti olen saanut pidätellä kyyneliä siirtäessäni Francon petiä ja ruokakippoa varastoon. Ehkä olen vaan herkkis...

Onneksi on sentään ruuna reipas, Elvis. Elviksen kanssa voi unohtaa murheet ja nauttia ihanan hevosen seurasta. Muutama tunti vierähtää tallilla kepeästi ja sitten voi jälleen palata kotiin pohtimaan asioita. Etsinnässä on uusi kaksio asuttavaksi, sellainen jossa ei tarvitsisi rappuja kivuta ja Francco voisi muuttaa takaisin elämäämme (mikäli terveys sallii). Rivitaloasunnosta olemme Joonaksen kanssa jo tovin haaveilleet. Olisihan se lisäksi kiva että kämpässä olisi edes tiskikone, parveke tai piha ja homeeton kylppäri. 

Tässä näkyy Francon ongelmia aiheuttava olkanivel. Huomaatteko rikon?

Tässä taas on kuulemma esimerkillisen kaunis Francon kyynärSöpö tassu <3

No mutta siirrytäämpä omistajan murheista siihen kirkkaimpaan tähteen. Viikonloppuna Elvistä kävi hoitamassa vuokraaja. Ruuna reippaili maastossa perjantaina ja loikki innoissaan puomien ja esteiden yli lauantaina. Sunnuntaina pääsin itse liikuttamaan, tosin vasta hämärän aikaan. Käytiin silti maastoilemassa otsalampun valossa. Viimekertaisesta pimeässä maastoilusta oli jo tovin aikaa, mutta raskaan matkustamisen jälkeen ei minulla ollut fiiliksiä vääntää kentällä. Maasto meni reippaissa ja hieman jännittävissä tunnelmissa. Elvis käyttäytyi hirmu fiksusti vaikka tuuli vihmoi, puut natisivat ja paukkuivat ja lumipaakkuja tippui pimeässä puiden oksilta. Mitään jännittävää ei sattunut, mutta ei sinne ollut mukava jäädä pitkäksi aikaa haahuilemaan. 

Maanantaina tehtiin sileän työtä kentällä. Tällä kertaa päästiin menemään ilman lumen vastustusta kun kenttä olikin juuri lingottu. Tehtävänä oli aluksi väistöjä käynnissä ja ravissa ja sitten siirtymisiä. Väistöt sujuivat kivasti, mitä nyt takapää olisi saanut olla enemmän mukana. Siirtymisissä treenattiin tänään laukannostoja ravista. Tuli ihan kivoja ja oikeaa laukkaakin tarjottiin. Siirtymiste sujuessa teimme lopulta vähän vaativampaakin tehtävää. Nostin keskiympyrän tietyssä pisteessä laukan, jatkoin puoli ympyrää laukkaa, siirtyminen pisteessä raviin ja 1/4 osa ympyrän jälkeen käynti. Käyntiä 1/4 osa ja pisteessä jälleen laukka. Mukavaa aivotyöskentelyä ja laukan laatukin parani nosto nostolta. 

Tänään tiistaina ralliteltiin metsässä. Lunta oli tullut taas pirusti ja saatiinkin siitä jonkin verran vastusta. Lumi yltti yli Elviksen vuohisnivelen aiemmin auratuillakin teillä. Peltotien pätkällä tuli ihan hankitreeniä, kun lumi oli tuiskuttanut tien umpeen. Sai olla tarkkana, ettei ratsastanut ojaan. 
Metsäteillä ravailtiin ja laukattiin. Mentiin pari kertaa ajolenkin ympäri ja tervehdittiin uutta hevosnaapuria. Elvis hirnahti iloisesti nähdessään tarhailevan suomenhevosen. Kumpikin otti asian kuitenkin rennosti ja näyttivät vain olevan mielissään nähdessään lajitovereita metsän keskellä.

Vauhtia Elviksellä olisi tänään riittänyt. Sitä sai muistuttaa ratsastajan olemassa olosta pidätteillä, sillä muuten se olisi varmaan kirmannut kiitolaukkaa hanki pöllyten. Tuhma se ei kuitenkaan ollut ja lenkistä jäi hyvä mieli molemmille. Saihan se Elvis kuitenkin vähän spurttaillakin luvan kanssa. 

1 kommentti:

  1. Rikko ei ole ainakaan yhtä paha, kuin Ventan viimeiset rtg-kuvat ... Siellä oli pelkkää rikkoa rikon perään.

    Jos haluatte muuttaa rivariin, niin suosittelen tätä kaupunginosaa! Tässä naapurissa ja parin korttelin säteellä on todella edukkaita rivitaloja. Löytyy kivaa lenkkipolkua Francolle ja kesällä nättiä lampimaisemaa :)

    VastaaPoista