tiistai 28. huhtikuuta 2015

Huomenna mennään!

Täältä me tullaan! Kuvan ottanut Minttu viime kesänä

Huomenna meillä onkin Elviksen kanssa aikainen herätys. Tallille olen menossa aamukuuden aikoihin, sillä kimppakyytimme saapuu seitsemältä. Siitä pitäisikin Elviksen astella reippahasti kyytiin, jotta päästään taittamaan matkaa kohti Etelä-Suomea. Matkakaverin täytyy ehtiä illaksi vielä Vermon raveihin. Viimeksi meillä meni hevosautolla reissussa noin viisi tuntia. Näillä näkymin ollaan siis huomenna puolilta päivin perillä (kop kop, jos kaikki menee nappiin). Itse ajelen täyteen tupatulla pikku fiestallani perässä. Rankka reissu siis mullekin, kun yksin joudun ajelemaan.

Olen lähdössä kuitenkin ihan positiivisin mielin. Tänään Tytti lainasi autoaan ja koppiaan niin, että sain harjoitella lastaamista. Elvikselle kun on jäänyt niistä klinikkareissuista paha maku suuhun. Siirrettiin ensin välilaita sivuun, perälle laitettiin herkkusanko ja pyysin kevyehköllä paineella Elvistä tulemaan askel askeleelta koppiin. Kouluraipalla taputus toimi yllättävän hyvin. Elvis ei hermostunut, mutta reagoi liikkumalla eteen. Samalla paine tietysti poistui ja kehuin äänellä. Pahin junnaus tuli etujalkojen ollessa sillalla. Silloin Elvis koitti kääntyä vinoon tai kiertää sivusta. En lisännyt painetta lainkaan, vaan jatkoin samalla päättäväisyydellä. Kun takalajat nousivat sillalle, tulikin ruuna perässä koppiin ihan ongelmitta. Kopissa se söi rauhassa herkkuja ja peruutti aina alas hyvin hillitysti.

Koppiin noustiin uudestaan ja uudestaan. Kun sain Elviksen nousemaan koppiin pysähtymättä, siirrettiin välilaitaa hieman kapeammalle. Taas lastasin pari kertaa, kunnes ruuna seurasi pysähtelemättä. Lopuksi laitettiin välilaita normaalille paikalleen ja lastattiin vielä muutaman kerran. Elvis kävelikin hienosti perässä ilman mitään ihmettelyjä. Kopissa syötiin aina hetki herkkuja ihan rauhassa. Nyt kykenen luultavasti nukkumaan ensi yönä paremmin, kun tuli todistettua, että kyllä se poni koppiin menee. Vaaditaan vaan sopivasti aikaa ja päättäväisyyttä.

6 kommenttia:

 1. Jee, tervetuloa! Fingers crossed että koppiin mennään "tosipaikassakin" ongelmitta! Muistat olla vaan ite rennoin mielin nii Elppua ei ala epäilyttää =D

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että harjotukset meni noin nappiin! Toivottavasti huomenna sujuu yhtä hyvin, turvallista matkaa <3

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! :) Pitää tosiaan muistaa itse olla rohkein mielin, ettei jännitys tartu. Niin hienosti se tänään näytti osaavan koppitreeneissä!

  VastaaPoista
 4. Jee, tervetuloa! Fingers crossed että koppiin mennään "tosipaikassakin" ongelmitta! Muistat olla vaan ite rennoin mielin nii Elppua ei ala epäilyttää =D

  VastaaPoista
 5. Miten matka meni? Teetkö siitä omaa postausta tms? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh, nyt olisi muutto takanapäin! Matka meni oikein hyvin ja kerron siitä varmaan huomenna lisää. Tänään kun en saanut edes mitään kuvamateriaalia. Ajoin tosiaan autolla yksin, eikä minulla ollut lisäkäsiä mukana kuvaamassa. Lisäksi perille päästyämme minulla oli kädet täynnä hevosen ja muuttokamojen kanssa, enkä ehtinyt edes kaivaa kameraa esille autosta. Sää on kyllä ollut ihan kamala iltapäivästä lähtien: vettä, räntää ja lunta kuin aisaa. Huomenna pitäisi auringon paistaa ja toivottavasti lumet sulaa äkkiä, että pääsen tallille kesärenkuleilla.

   Poista