perjantai 24. huhtikuuta 2015

Karvoja, kuraa ja kevätsään kirjoa

Minä se vaihdoin reippaana kesärenkaat autooni jo viime viikolla (tai oikeastaan Joonas se taisi vaihtaa). Eilen aamulla katselin ikkunasta ulos ja kiitin onneani, että hammaslääkäri aikani oli vasta puolilta päivin. Ulkona oli nimittäin monen monta senttiä lunta. Vastahan tässä oli edellispäivänä aurinko paistanut niin kauniisti ja linnutkin lauloivat. Nyt ei auttanut muu kuin pyyhkiä kinokset auton päältä pois ja lähteä hissun kissun ajelemaan. Onneksi tiet ehtivät jo sulaa ennen hammaslääkäriin menoa.

Iltapäivällä aurinko tuli taas esiin ja kauniista säässä ratsastamisesta sai tällä kertaa nauttia Elviksen vuokraaja. Tällä kertaa oli minulla kuitenkin onni myötä, sillä kauniissa säässä pääsin minäkin tänään ratsastamaan. Sää oli puolipilvinen ja välillä pilvistä tipahteli räntähiutaleita, mutta suurimmaksi osaksi aurinko paistoi. Elvis oli nauttinut tarhailusta ja piehtaroinut kurassa ympäri ämpäri. Sitä saikin kuurata melkoisen tovin, eikä pyllyn päällä oleva vielä märkä kura meinannut irrota millään. Lenkille kuitenkin päästiin ja mukavahan se on hevosta rapsutella kun ei kiire ollut. Suunnattiin ensin maastoon, sillä Elvis on nyt pyörinyt aika paljon kentällä viime aikoina. Maastossa oli edelleen tosi märkää ja välillä jouduttiin kahlaamaan lätäköissä ja ylittämään pikkuruisia puroja. Elvis kuitenkin tallusteli rohkeasti ja reippaasti eteenpäin. Se ei edes aina muistanut katsoa jalkoihinsa vaan kompuroi pari kertaa.

Metsätien kuivinkin pätkä oli välillä tiivimpää ja välillä pehmeämpää. En siis viitsinyt mennä siellä käyntiä kummempaa. Onneksi, sillä kävellessäni mielestäni tiiviillä uralla, astui Elvis yhtäkkiä näkymättömään routakuoppaan. Maa petti takasten alta ja voin vaan ihmetellä miten näppärästi Elvis sai tasapainonsa pidettyä ja nosti takapäänsä kuopasta. Matkaa jatkettiin kentälle, jossa siirryin aika nopeasti raviin. Elvis tuntui vähän hitaalta pohkeelle, joten päätin alkaa työstämään laukannostoja. Niitä tehdessä kun saa kivasti hevosta vähän syttymään. Ja oikein kivoja nostoja, sekä ponnekkaampaa laukkaa sieltä tulikin. Elvis olisi vain saanut olla enemmän pohkeen edessä. Laukannostojen jälkeen ravailtiin eteen alas ja käveltiin pitkät loppukäynnit vapaalla ohjalla. Ehdin laittaa Elviksen kylmäytymään pesarille, kun taivas sitten yhtäkkiä repesi. Rakeita tuli kuin saavista kaatamalla, eikä loppua meinannut näkyä. Hoidettuani Elviksen, rakeet muuttuivat lumeksi ja totesin, että nyt on parasta lähteä ajamaan kesärenkailla kotiin, ennenkuin tiet ovat lumen peitossa. Tälläinen tavallinen kevätpäivä siis :D

Gluteenittomia munkkeja nam!


Kevättä olen "juhlistanut" muutamalla perinteellä. Toisena on munkkirinkilöiden paistaminen ja toisena Elviksen talvisten jalkatupsujen siistiminen. Pitkät jalkatupsut kun tuppaavat tippumaan aina viimeiseksi ja ne ovat tosi epäkäytännölliset tarhojen ollessa keväisin kuraisia. Ohessa olevat kuvat tupsujen siistimisestä otin ihan vain kännykällä. Oikeasti mun ois varmaan pitänyt a) ottaa kunnon kamera mukaan ja b) pestä ja puunata kintut ennen kuvausta. Nämä kuvat ovat nyt todella autenttisia ja jos totta puhutaan, niin liika peseminenkin on pahasta. Iho voi kärsiä jos pesisin jalat aina ennen lenkkiä ja taas lenkin jälkeen. Tietty jos mutaa ei saa irti suojien alueelta harjaamalla on pakko pestä koipia.

Jalka ennen "siistimistä"

Tässä "siistitty" jalka

2 kommenttia:

  1. Elvis on kovalla työllä kunnon jalkatupsut kasvattanu ja sä meet ja laitat ne sileeks :D Toinen olis tahtonu olla jyhkeä tupsujalka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se saa leikkiä tinkeriä taas ensi talvena :D Oon mä sentään talviajan antanu karvojen olla. Vaikka jotkut niitä tupsuja kauhisteleekin...

      Poista