lauantai 2. toukokuuta 2015

Sopeutumista kaikkeen uuteen

 
Kiitos kuvista Janinalle!

Ensinmäiset päivät ovat sujuneet Kaisan tallilla pääosin positiivisissa merkeissä. Kuitenkin jotkin seikat muistuttavat, että olimme olleet poissa jo kolme vuotta. Elvis on todella tyytyväinen isossa tallissa hoitaessa. Se seistä tököttää nätisti paikallaan hoitopaikoilla ja pesarillakin. Ukko ei sano mitään ohi menevistä ihmisistä tai hevosista (paitsi pienen pienelle esko-varsalle pitää höristä kovasti). Kentällä se on täysin tyyni, eikä edes tölläile mitään. Se ei ole reagoinut edes muiden hevosten pomppuloikkiin samalla kentällä.

Hili ja Elvis <3

Ollaan me käyty jo maastossakin. Mukaan saatiin Jade ihanan Hili-tamman kanssa. Elviksen ja Hilin tapaaminen olikin näkemisen arvoinen. Hörinää, hirnuntaa ja kiljuntaa. Tallipiha raikui kun vanha-aviopari sai pusutella turvakkain. Elviskin hörisi ihan omituisella kimeällä äänellä. Ihan kuin ori.
Maastossa ratsastetiin pitkälti käyntiä rinnakkain. Heposet vilkuilivat toisiaan välillä, kuin sanoen "tulethan varmasti armaani!" Matka sujui rennoissa tunnelmissa melkein puoleen väliin asti reissua. Sitten meidät ohitti takaa ravuri, jonka perään Elvis koitti samantien pinkaista. Kiukkuisena se kuitenkin kuunteli pidätettäni, mutta rennosti eivät vanhukset enää kulkeneet. Hiitisuoran ravatessamme hepat painoivat ohjalle innosta pinkeänä. Huh melkoinen kilpavietti!Eilisen maaston jälkeen Elvis pääsi vielä ulos aurinkoiseen ilmaan. Se sai nyt seurakseen myös  lv-tamman Maggien. Elvis oli tästä tummasta ja tulisesta tammasta vähän liikaakin innoissaan. Se jahtasi korvat hörössä välttelevää tammaa, kunnes tamma päätti leikin loppuvan. Sen jälkeen juoksikin Elvis karkuun. Kumpikaan ei kuitenkaan näyttänyt potkivan tai purevan. Maggie näytti vain ukolle kaapin paikan. Janinan ottamista kuvista voisi luulla välienselvittelyn olleen hurjempaa. Tilannekuvissa pienet pyörähdykset näyttävät paljon lennokkaammilta.

Maggie sanoo että mun heinät saakeli!
Keinuheppalaukkaa tammalle keikistellen <3
Hurja mies :D


Tänään onkin vettä tullut taas kuin aisaa. Kävin aamupäivällä tallilla katsomassa, kuinka Maggie ja Elvis tulevat toimeen. Tarhassa oli vieläkin kahinaa ja minä huolestuneena seurasin uskaltaako Elvis tulla edes juomapaikalle. Heiniä se uskalsi syödä vain peränurkassa. Tästä lähdin käymään kaupoilla ja saavui tallille muutamaa tuntia myöhemmin uudelleen. Olin jo ehtinyt raportoida ongelmasta tallinpitäjälle, mutta nyt tullessani olikin tarhassa ihan rento tunnelma. Elvis oli syömässä ja Maggie torkkumassa sivumalla. Ota näistä (tammoista) nyt selvää...

Kävin sadetta uhmaten ratsastamassakin. Teimme pienen maastolenkin melko kireissä tunnelmissa ja palasimme sitten pikkukentälle vähän rentoutumaan. Elvis hirnui maastossa kavereiden perään ja kiirehti askeliaan jännittyneenä. Varmaan kurja kelikin vaikutti asiaan. Pikkukentällä se oli ihan rento, nähdessään taas muita hevosia. Itseasiassa se tuntui vähän väsyneeltä, joten tyydyin vain ratsastamaan askellajit läpi ja lopettelemaan sitten. Tämän jälkeen hoidin Elviksen isossa tallissa ja vein sen jo omaan karsinaansa pikkutalliin, sillä en nähnyt järkeä viedä sitä enää puoleksi tunniksi ulos sateeseen. Elvis oli kuitenkin eri mieltä. Sitä ei huvittanut mennä "yksin" pikkutalliin, vaan se pysähteli ja peruutteli. Elviksen vastapäätä oleva karsinakaveri oli vielä ulkona, eikä Elvis halunnut mennä sisälle ilman sitä. Lyhyen mielenosoituksen jälkeen ruuna kuitenkin tuli karsinaansa, muttei vaikuttanut lainkaan tyytyväiseltä, kun yritin lähteä. Ilmeisesti Elvis on onnellisin, kun sillä on paljon hevosia ympärillä. Ehkäpä se kohta tottuisi olemaan yksin tallissa, niinkuin Iisalmessakin silloin välillä? Olihan se sielläkin yksin joskus kun minä olin lähdössä ratsastamaan eri aikaan kuin muut.
Tai sitten vien sen karsinaansa vain jos naapuri on jo sisällä. Vähän hankalaksihan se tietty menisi... Joka tapauksessa pitää tässä toivoa, että ison tallin puolelta vapautuisi pian paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti