lauantai 20. kesäkuuta 2015

Hyvää juhannusta!


Juhannusaaton päiväunilla

Juhannuspäivänä on ainakin täällä satanut vettä aamusta asti. Ja sitä vettä tulee aika reippaastikin välillä. Mutta uskokaa tai älkää nyt tuolla ulkona on jokin hetkittäinen valoilmiö: aurinko pilkottaa!
Ihan älyttömän surkea tämä juhannus ei siis minusta ole. Vietin yöttömän yön juhlaa kaverini kanssa hyvin hiljaisessa (aave)kaupungissa. Käveleskeltiin pitkin tyhjiä katuja ihmetellen kiinni olevia kapakoita ja nakkikioskeja. Tippaakaan ei satanut ja sää oli kerrassaan mainio, vaikka vähän pilvistä olikin. Päästiin me sentään yhdelle drinkillekin ennen kuin paikallinen ravintola meni kiinni.

Juhannusaattona kävin ratsastamassa Elviksellä ensin kentällä ja lopuksi maastossa. Sateen tiiviyttämä kentän pohja houkutteli vähän reenaamaan ja ihan kivastihan meillä menikin. Itse vaan meinasin olla vähän ruosteessa tuon tehokkaan kouluväännön osalta. Maastossa mentiin vielä puolisen tuntia kävellen ja vähän ravaillen auringon paistaessa. Kyllä harmitti, että unohdin kännykän talliin. Nyt jäi todistusaineistot aurinkoisesta juhannusmaastosta saamatta.


Elvis raottaa unisena silmiään
E: "onko pakko vielä nousta?" No ei oo ku Heidi vähä kuvailee tässä...

Tänään pidän Elvis-herralle vapaata, sillä se on tuntunut vähän liian väsyneeltä. Ukko käveli vesisateessa talliin korvat luimussa. Hoitamisen jälkeen raahasin sen takaisin pihalle koiranilmaan laiduntamaan, sillä en halunnut jättää sitä sisälle vielä iltapäivän puolella. Elvis olisi kyllä omasta mielestään jo halunnut karsinaan heiniä mussuttamaan. Se nimittäin pysähtyi tallin ulko-oven kynnyksellä sen näköisenä, että onko ihan oikeesti pakko mennä vielä ulos. Pikkuisen maiskuttelemalla se suostui tapansa mukaan seuraamaan kiltisti. Ilme oli kyllä verrattoman hapan.  Harmi kun se ei taida ymmärtää kun kerron, että haen sen yöksi nukkumaan pehmeälle ja kuivalle turvepatjalle.

Maggiellä oli oma torkkutyyny

Oliko teillä hevoset juhannuksena yötä ulkona? Olitko itse viettämässä jussia raittiissa ulkoilmassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti