sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kaikkea pientä kivaa

Pusikossa on varmasti sapelihammastiikeri
 
Viikonloppuna on kilometrejä taitettu ihan urakalla. Heti töiden jälkeen kävin Elviksen kanssa reippaalla maastolenkillä ja kotiin päästyäni hyppäsin mazdan rattiin. Nokka kohti pohjoista eli Iisalmeen omalle kämpälle! Reissuun meni neljä tuntia, mutta mikäs siinä oli ajellessa kauniina kesäiltana. Aurinko paistoi ja sain ihailla upeaa auringonlaskuakin. Joku kaveri olisi tosin mahtunut kyytiin mukaan höpöttämään.

Lauantaina kävin katsomassa yhtä tallipaikkaa ja rentouduin omalla sohvalla. Joskus on niin kiva olla vain kotihiirenä, ihan omassa rauhassa. Jenna hoiti Elviksen, joten sain pitää ihan oikean vapaa päivän. Takaisin Heinolaan lähdin ajelemaan sunnuntai aamupäivänä. Matkan varrella oli pakko pysähtyä Kuopion Matkuksessa. Hööksin hyvät alepäivät houkuttelivat liikaa. Kaikenlaista kivaa siellä olikin. Tarvitsemiani uusia suitsia en kuitenkaan vielä ostanut. Alennuksessa ei tietty ollut niitä meksikolaisia, enkä viitsinyt täydellä hinnalla olevia suitsia ostaa, kun en ollut varma sopivuudesta. Cob-kokoiset suitset ovat Elvikselle olleet melko sopivat, mutta etenkin turparemmit jäävät lisärei'illäkin liian suuriksi. Pyörittelin pony-koon suitsia kädessäni, mutta ne vaikuttivat sitten hirmu pieniltä. Täytyy päästä sovittamaan joltakulta meksikolaisia ennen kuin ostan.

Löytöjä tuli silti tehtyä. Ihan ykkösenä silmiin osui ihana timanttiotsapanta. Elviksen oli pakko saada uutta blingiä! Ihana panta oli kaikenlisäksi puoleen hintaan, joten kukkarokin tykkäsi. Kävin tutkimassa myös satulahuopia, joista ei nyt vain löytynyt sopivaa kokoa/väriä ruunalle. Olin jo suuntaamassa kassalle, kun päätin katsoa vielä uudelleen ale-riimut. Niitäkään ei koskaan voi olla liikaa :D Sisäinen ponityttöni heräsi nähdessäni söpön sydänriimun. Musta riimu tarttui mukaan ja kävin hakemassa siihen vielä mustan narun. Pinkkiä versiota en kehdannut ruunalle ostaa, mutta kyllä tämä musta on ihan sopivan suloinen.

Bling!


Juuri sopivat mun "ponille"


Kotiin päästyäni kirmasin tallille rakkaan ruunan luokse. Päähän laitettiin heti uudet riimut ja kävin Elvistä vähän juoksuttamassa kentällä. Liekö uusi riimu sytyttänyt ponimaisen asenteen Elviksessä, sillä juoksuttaminen meni ihan pelleilyksi. Pusikossa maukunut kissa sai ruunan ensin jäkittämään portilla ja sitten hyppimään ja loikkimaan. Jouduin murahtamaan ruunalle kunnolla, jotta tämä alkoi liikkua ja siitä seurasi hirmuinen ralli. Jalat sutivat alla tuhatta ja sataa. Onneksi Elvis sitten rauhoittui hetken rallittelun jälkeen ja suostui ravaamaan eteen-alas venyttäen. Hassu poni :)


<3
Täplät on vieläkin tallella :)
Valmiina käyttöä varten


Samalla voisin esitellä aiemmin hankkimani uudet suojat. Nämä pehmeät suojat tarttuivat mukaan Horzelta. Suojat vaikuttivat kivalta korvikkeelta pinteleille. Ostin pienintä S-kokoa olevat suojat ja ajattelin käyttää niitä takasissa, mikäli ne olisivat olleet etusiin liian isot. Koko oli kuitenkin aivan passeli. Takasiin ne olisivat hölmön lyhyet. Ensikokeilussa ne olivat käyntilenkillä maastossa. Täältä tultuani huomasin kuitenkin, etteivät suojat toimineet meillä ihan niin kuin olin ajatellut. Suojat ovat paksua ja tukevaa materiaalia, joten Elviksen ohuissa jaloissa ne näyttävät aika pötiköiltä. Ne osuvat hiukan toisiinsa ainakin käynnissä. Heti ensimäisen lenkin aikana Elvis olikin onnistunut kuluttamaan alimman tarran ompeleet rikki. Tarrat ovat todella pitävät ja hyvät, mutta ompeleet sattuvat olemaan juuri hankaukselle altistavalla alueella.


Suojat ovat silti olleet vielä käytössä. Ne ovat niin helpot käyttää ja puhdistaa, eivätkä ne osu toisiinsa koko aikaa. Ompeleet ovat välillä ottaneet osumaa, mutta sitä tapahtuu lähinnä Elviksen liikkuessa laiskasti. Suojien paksuuden huono puoli on myös niiden hengittämättömyys. Jalat ovat olleet melko lämpimät suojien alta liikutuksen jälkeen. Pitää siis tarkkailla jos löytäsin jostakin ohuemmat, hengittävämmät, pehmeät suojat. Mikäli tässä nyt ennen sitä tulee ihan oikea, lämmin kesä, niin täytyy varmaan kääräistä ohuet pintelit ja patjat jalkoihin.
Yksi käyttökerta ja ne onkin jo kuluneet puhki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti