keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Tilannepäivitystä


Janinan ottama kuva maastosta :)

Elviksen treeneistä ei oo sen kummempaa kertomista tällä hetkellä. Pojalla on ollut lepäämistä varten välipäiviä ja muuten treeni on koostunut köpöttelymaastosta ja pikaisesti askellajit läpi kentällä -jumpasta. Ruuna tuntuu ottavan tammalaumansa vahtimisen aika tosissaan. Päiväunia torkutaan makuultaankin laitumella, mutta silti kunnon unet ovat tainneet jäädä väliin. Ruuna onkin nyt käynyt karsinassa yöpymässä. Hirmu tyytyväisenä se sinne on jäänytkin. Kukas tuolla sateessa nyt haluaisi edes olla 24/7.

Rauhassa ollaan otettu väsyneisyyden lisäksi pienten (toivottavasti nopeasti ohi menevien) jalkavaivojen vuoksi. Elviksen etujalassa oli pienen haavan vuoksi useamman päivän ajan vähän nestettä. Ei kipua, ei kuumotusta, joten en ollut hädissäni. Haava onkin jo parantunut, mutta turvotusta on edelleen. Kaiken lisäksi nestettä tuntui kertyneen lisää kenttätreenin jälkeen. Nyt minulla on epäilykseni, että kintussa on tulehdusta ja/tai alkava rasitusvamma. Ehkä haluttomuus kenttätyöskentelyyn on johtunut osittain myös etujalan ongelmasta. Vaikka liikkeessä ei mitään outoa ole ollutkaan. Nyt todellakin vältellään hetken aikaa tiukkaa vääntöä kentällä, jotta jalka paranee kunnolla. 

Ällöä :(
Etunen on köpöttelyn ja kylmäyksen avulla onneksi jo normaalisoitumassa. Toissapäivänä saatiin kuitenkin uusi ongelma. Tottakai siihen heikompaan oikeaan takajalkaan. Elvis oli saanut kinttuunsa teräväreunaisen haavan ja tällistä johtuen alueella oli myös turvotusta. Laidunta tarkistaessa emme löytäneet mitään, mihin Elvis olisi voinut satuttaa itsensä, joten lieneekö haava peräisin jonkun kaviosta. Putsasin haavan ja kylmäsin kintut. Pidin siinä lenkin ajan betadinehaudetta ja toivoin parasta. Eilen jalkaa hoitaessani totesin eräänlaisen impparin kaikesta huolimatta iskeneen. Hienoa, nyt meillä on oikein komea pölkkyjalka! Onneksi se ei ole kipeä turvotuksesta huolimatta ja Elvis liikkuu niinkuin mitään ei olisikaan. Nyt ruuna sai kyllä luvan jäädä karsinaan yöksi, jotta saan turvallisesti käärittyä jalan.

 Piakkoin pitäisi suunnata tallille tarkastamaan tämänpäiväinen tilanne. Ohjelmassa on tänään kärryttelyä, kunhan ukkonen vain suostuu laantumaan. Ajaminen on Elviksen mielestä aina niin mukavaa ja silloin pystyn hyvin tarkkailemaan itse liikkeitä. Lisäksi jalat rasittuvat vähän vähemmän kevyitä hiittikärryjä vetäessä verrattuna ratsastamiseen. Saa nähdä milloin päästäisiin taas oikeasti treenaamaan. Meidän suunnitelmat uittotreeneistäkin ovat tällä hetkellä jäissä, kun käyttämämme eläinten uittoranta on muutettu uuden asutuksen myötä yleiseksi rannaksi. Kaikki hauska se viedään! Ei muuta kuin uusi ranta etsintään. Josko me edes kerran kesän aikana päästäis kahlaamaan.

Pikku kinttu käärittynä


2 kommenttia:

  1. Eiiiiih Elvis, taas vaihteeksi telonut itseään! Miten toi voi olla todellista, koko ajan on jotain suurempaa tai pienempää, viime aikoina onneksi sentään vaan lähinnä pienempää :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä yks tapaturma-altis yksilö. Viimeistään kisoihin tähdätessä se hankkii itselleen saikkua. Ehkä mun pitää etsiä jostain joku poppamies karkottamaan meitä piinaavan huonon tuurin. Mutta onhan tässä onneakin meille suotu, kun ei mitään kuolemanvakavaa vaivaa ole ollut.

      Poista