perjantai 3. heinäkuuta 2015

Kolme päivää täyttä raviaKiireinen työviikko on taas takana ja voi istahtaa koneelle postailemaan. Vaan eipä sittenkään! Tämä tyttö on töissä nyt kuluvana viikonloppunakin. Jokimaalla starttasi tänään Suur-Hollola viikonloppu lounasravien merkeissä. Lauantaina on Suur-Hollolan välieräpäivä ja sunnuntaina ravit huipentuvat finaaliin. Minä pääsen nauttimaan suurkilpailusta tällä kertaa vähän niin kuin kulissien takaa.

Tänään raviradalla nähtiin Lahti Ascot - tapahtuman puitteissa hienoja hattuja, kesämekkoja ja suuria tunteita. Tunnelma raveissa oli jollain tapaa erityisen hieno.  Helteinen kesäpäivä helli ravikansaa, Ascot-tapahtuma toi raveihin erilaista glamouria ja itse kilpailuissa nähtiin jännittäviä käännöksiä.
Ensimäisessä lähdössä juoksivat suomenhevoset SM-monten karsintapaikoista. Lähdössä nähtiin useita laukkoja ja saatiin yllätysvoittaja. Toinen mieleenpainuva lähtö oli numero 4. Siinä lähdössä starttasi Christa Packalenin valmennukseen siirtynyt hyväntekeväisyysravuri Karl Adam. "Kalle" oli ennakkosuosikkina, mutta silti taustajoukkojen jännitys oli käsinkosketeltava. Hienostihan siinä kävi ja Kalle juoksi komeaan voittoon taustajoukkojen onnen kyynelten saattamana. Raveissa nähtiin myös normaalista poikkeava voittajaseremonia kilpailuiden jälkeen. Voittajat saapuivat loimet yllään yleisön eteen ja yleisö sai palkinnoksi antaa hevosille porkkanoita ja aplodeja.

Upeaa tunnelmaa siis jo viikonlopun ensimäisenä ravipäivänä. Odotan innolla seuraavia päiviä. Ainakin sään pitäisi tapahtumaa suosia. Minun "raataessa" töissä, saa Elvis nyt pitää vähän lomaa. Kävin tänäänkin vain hoitamassa poitsun ja suihkuttelin sen haalealla vedellä ennen pihalle vientiä. Siellä se sitten tyytyväisenä pyöri hiekassa ja ravasi kevein askelin kavereiden luokse. Taitaa ruunakin nauttia kesälomasta, vaikka hirmu mielissään se kulki torstaina kärryjen edessä. Minua on tainnutkin puraista jonkinlainen ravikärpänen, sillä ajohommat maistuvat ruunan lisäksi minulle nyt erittäin hyvin. Kevyillä kärryillä ajelu sopii kesäpäivään kuin nenä päähän. Ihan omat valjaat ovat nyt kiivaan etsinnän alla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti