tiistai 21. heinäkuuta 2015

Pikkukoiran kuulumisia

Suuri seikkailija

Meidän pikku Fransu voi tällä hetkellä hyvin! Se vahtii täällä maalla taloa ja toimii vanhan kuuroutuneen saksanpaimenkoiramme korvina. Itseasiassa se on ottanut herran paikan talossa ja antaa kymmenkertaisesti isommalle kaverilleen kipakat lähdöt, mikäli höperö sakuvanhus eksyy Francon kupille. Tarmoa ja virtaa siis riittää, eikä Francco ole ontunut askeltakaan. Viimeisestä lääkekuurista on jo kuukauden päivät, joten voinemme hetkeksi huokaista helpotuksesta. Borrelioosiahan ei koskaan voi kokonaan voittaa, sillä se saattaa pysyä piilevänä viikkoja tai vuosiakin ja tulla sitten jälleen aktiiviseksi. Nyt kuitenkin nautitaan elämästä ja toivotaan ettei kuume ja nivelkivut palaa pitkiin aikoihin.

Francco on päässyt pikkuhiljaa yhä pidemmille lenkeille. Kuntoa on kohotettava hiljalleen pitkän sairastelun jälkeen. Juoksulenkkejä ei siis tehdä ja kävelylenkeilläkin pysähtelemme välillä tauoille. Vaikkakin Fransu omasta mielestään on elämänsä kunnossa. Hyvillä mielin se suostuu kuitenkin pitämään taukoja, kun metsälenkkien varrelta löytyy kaikkea kivaa haisteltavaa ja maisteltavaa. Francco nimittäin metsästää nopeasti herkulliset metsämansikat suihinsa ja lenkittäjä saa jäädä nuolemaan näppejään. Jos on tosi nopea ehtii sitä itsekin jokusen mansikan saamaan.

Ennen trimmiä

Viime viikolla Francco kävi myös ammattitrimmaajalla. Siitä onkin jokunen vuosi kun ammattilainen on turkkiin koskenut. Trimmaus tehtiin ajamalla koneella ja leikkaamalla saksilla yksityiskohdat. Trimmaaja oli nimittäin meidän ja eläinlääkäreiden kanssa samaa mieltä siitä, että koiraa on turha kiusata nyppimällä, kun sen kanssa ei enää näyttelyissä käydä. Francon turkin laatukaan ei ole koskaan ollut niin karkea ja helposti irtoava kuin pitäisi. Trimmaaja osasi kertoa, että tämä ei ole mikään harvinainen juttu nypittävissä roduissa ja hänellä käy muitakin cairneja leikattavana. Lopputuloksena saimme suloisen kesäturkin ja kuitenkin mielestäni rodulleen tunnistettavan ulkonäön. Nyt on Francolla kevyt olo ja se ainakin tuntuu olevan ylpeä ulkonäöstään. Saihan se kehuja hyvästä luonteestaankin trimmaajalta!

Trimmin jälkeen :)

2 kommenttia:

  1. Voi että miten söpö tuo jälkeen kuva, ihan kun joku nallekarhu! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on nyt omasta mielestänikin varsin söpö "puudeli" :)

      Poista