keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Suur-Hollola 2015
Lahden seudun ravinaisilla oli hieman erilainen menopeli

Koko viikonlopun ajan esittelyitä vetivät friisiläispari

ihana päistärikkö ruuna Bablo

Miten ihana kesäinen sää meitä suosikaan viime viikonloppuna Suur-Hollola ravien aikaan! Aurinkoisessa säässä tuntuivat viihtyvän niin katsojat kuin hevosetkin. Alkuun minua kyllä vähän huoletti, että kuinka hevoset jaksavat juosta kilpaa helteessä. Helle kun sopii mitä parhaiten löhöilyä ja uimista varten, mutta työnteko ja urheilu ei silloin ole herkkua. Elviskin vietti viikonloppuna kolmen päivän kesälomaa, enkä käynyt kuin pikaisesti hoitamassa ja viilentämässä sitä.

Mutta hienostihan ne hevoset jaksoivat. Viikonlopun aikana radalla tahkottiin ennätyksiä ihan urakalla. Shetlanninponi Pomona II teki suomenennätysjuoksun aikaan 2.07,6 ja Suomenhevosori Jokivarren Kunkku täräytti täyden matkan volttilähdön maailmanennätyksen ajalla 20,3. Jokivarren Kunkun kirittäjänä toimi loistavasti juossut Säihkeen Säpinä.

Tiukkaa taistoa tallikarteessa


Tarkennus jossain, mutta tunnelma välittyy

Tiukkaa kamppailua nähtiin myös Monte Tähti -finaalissa, kun voiton vei Nelly-Janiika Korpikoski ja Orchidea Slm. Rinnalla maaliin saapui Jenni Kaija ja Natural Tan. Suur-Hollola ajon välierät ajettiin lauantaina, joissa koettiin onnistumisia ja epäonnistumisia. Suursuosikki Venice hyytyi ensimäisen kierroksen jälkeen täysin ilmeisesti hengitystiesairauden vuoksi. Express Duo revitteli yksin maaliin ja pomoni hevonen Kiikku's Lordi ravasi komeasti toiseksi.  Muissa välierissä ylivoimaisilta vaikuttivat Up-Date Hoss ja Greenleaf Slim. Up-Date Hossin perässä hienona kakkosena tuli tutun hevoshierojan hevonen Jaguar Point.

Liisa Nummi ja Monsieur Cannibale
Mirva Husu ja Fager


Jenni Kaija ja Natural Tan


Sunnuntai aamuna finaalista joutui kuitenkin yksi suosikki vetäytymään pois. Up-Date Hoss oli alkanut ontumaan takajalkaansa. Harmi juttu. Kilpailusta tuli silti kutkuttavan jännittävä. Lähtöön oli saatu melko tasaisen hyviä hevosia. Lisäjännitystä toi lähtöön osallistuvien tuttujen hevosten hurja kannustus rumpuineen kaikkineen. Niin siinä sitten kävi, että Express Duo irtaantui maalisuoralla muista juosten voittoon ja tienaten 80 000 euroa. Toiseksi ravasi Shadow Woodland ja kolmanneksi Greenleaf Slim. Jaguar Point eli Jalmari olikin hienosti viides. Lordin juoksu vähän epäonnistui ja se tuli kahdeksanneksi. Sen sijaan usein hoitamani "Tintti" eli Kiikku's Chance onnistui omassa lähdössään hyvin tullen toiseksi.

Kiikku's Chance


Tintti tylleröKiikku's Lordi
Lordi paistattelee


Varsinaista raviurheiluherkkua oli siis tarjolla ja olinkin hyvin iloinen, että satuin kutsumaan kaverini käymään elämänsä ensimäistä kertaa raveissa juuri sunnuntain finaalipäivänä. Ravikärpänen pääsi puraisemaan kaveria ihan kunnolla ja katsottiin jo kalenteria seuraavaa ravireissua varten. Vähän minua ehkä harmitti, etten ehtinyt kaikkia lähtöjä katsomaan työnteolta, mutta josko sitten ensivuonna. Kuviakaan en oikein saanut, kun aurinko porotti aina vasten ja katselin lähtöjä lähinnä varikkopäädystä. Toisaalta varikolla on taas ihan oma tunnelmansa. Siellä pääsee näkemään hevosten taustajoukkojen jännityksen, ilot ja murheet. Siellä näkee myös kuinka hevosia hoidetaan. Jälkoja kääritään ja hiet pestään joka lämmityksen ja ajon jälkeen. Tuskin niitä ennätyksiä tulisi jos huolto ei pelaisi.Anniina Kuhna ja russ-poni JarmoEi kommentteja:

Lähetä kommentti