sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kesä, kärpäsiä ja laukkamäki

Kaunis pikku ruuna <3
Minun piti julkaista tässä seuraavassa postauksessa kuvia Heinolan paikallisraveista. Sain nimittäin vihdoin käytyä läpi raveissa napsimani kuvat ja totesin riemuissani saaneeni melko onnistuneita otoksia. Muutama tosi hauska tilannekuvakin tuli napattua. Vaan kuinkas kävikään. Muokattuani kuvat suljin picasan ja aloitin lataamaan niitä bloggeriin. Bloggeri heitti hetken kuluttua herjaa, ettei kuvatiedosto kelpaa. Ihmeissäni koitin ladata kuvia uudestaan ja koitin avata niitä myös kuvankatseluohjelmalla. Kone ilmoittaa, että tiedosto ei kelpaa. Kuvat ovat siis jossain vaiheessa korruptoituneet, enkä ole saanut niitä korjattua. Sinne menivät ne kuvat... 

Onni on, että kyseessä olivat vain ravikuvat. Itku olisi päässyt jos hukkaan olisi menneet esim. meidän koulukisakuvat. Hetkisen ehdin jo masentua tähän kuvien muokkailuun, lataamiseen ja blogin kirjoitteluun. Olinhan minä kirjoittanut raveistakin jo tekstin valmiiksi. Kuvaaminen ei innostanut tänään yhtään vaikka aamulla kävin ihastelemassa koiria heinolan kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Kuitenkin päästyäni tallille Jennan kanssa sai kamera taas laulaa. Postauksen kuvat ovat siis Jennan käsialaa.

Elvis oli vielä kouluponiasetuksilla

Sievästi sipsutellen mäkeä ylös


Päivä oli kuuma, enkä raaskinut pistää Elvistä töihin pölyävälle hiekkakentälle. Elvis on kasvattanut jo vähän pidempää karvaakin, joten sillä on näillä "helteillä" kuuma jo ennen liikutusta. Suuntasin siis alkukäynneille kenttälenkille ja siitä maastoon. Jenna tuli ottamaan kuvia kun ravailtiin ja laukkailtiin pellon viereistä mäkeä ylös muutaman kerran. Mäen ravaaminen ei Elvistä oikein innostunut, mutta laukatessa se innostui vähän kiihdyttelemäänkin. Hauskaa oli, niin kuin varmaan hölmöistä ilmeistänikin voi päätellä. Mutta eihän riemulla ole rajaa, kun on päästänsä (vähän) vajaa!

Laukan nosto ja sitten ei jarrua kulutettuHeh :D

Laukkojen jälkeen kävin vielä kaurapeltolenkin, missä puut loivat sopivasti viileää varjoa. Ravailtiin vielä muutama pätkä ja käveltiin pitkät loppukäynnit. Tallissa ruuna pääsi suihkuun ja jalkojen kylmäykseen. Pesin hännänkin huolellisesti, sillä loppukesän polttiaiset ovat ilkeästi purreet häntäruotoa. Häntäruodossa on märkiviä ja kutisevia pienen pieniä puremajälkiä. Puremat kun pääsevät tuuheassa hännässä helposti märkimään. Minusta myös tuntuu, että Elvis on jotenkin yliherkkä näille tämän ajanjakson öttiäisille. Koko kesänä hevosessa ei ole ollut oikeastaan yhtään kutisevaa pattia. Olen toki käyttänyt päivittäin pikiöljyä sisältävää hyönteiskarkotetta, mutta nyt se ei tunnu auttavan. Ötökkäkanta on ilmeisesti eri loppukesänä kuin muuna ajanjaksona. 

Korvat taakse ja tätttäräää!

Ehti sitä kamerallekin virnuilemaan

Myös hirvikärpäsiin ollaan jo törmätty ja niistähän me ei tykätä yhtään. Elvis inhoaa hirvikärpäsiä niin paljon, että se alkaa pukittelemaan, mikäli sellainen laskeutuu sen turkille. Niitä kärpäsiä on sitten tosi hauska kaivaa pukittelevan hevosen hännänjuuresta pois. Joka tapauksessa huomenna suuntaan hevostarvikeliikkeeseen ostamaan toisenlaista hyönteiskarkotetta. Minulla on hieman ristiriitaiset tunnelmat, sillä en haluaisi käyttää hevosella vaarallisia myrkkyjä. Mutta nyt näyttää siltä etteivät nuo luonnonmukaiset pikiöljypohjaiset aineet auta syysöttiäisiin. Mitä ainetta sitä pitäisi ostaa?

Hieno poika!

4 kommenttia:

 1. Oletko kokeillut porcivettiä? Luonnonainetta sekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porcivettiä oon kokeillu pari vuotta sitten. Se vaan haisee ihan kuolemalta! Kaikenlisäksi se vähän ärsytti ihoa, kun sitä käytti pidempään. Ei ihan ykkösvaihtoehto siis. :)

   Poista
 2. Onpas ihanan näköiset maastot teillä siellä :)

  VastaaPoista