keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Liebster award

Sain jo muutama päivä sitten Liebster award -nimisen haasteen Jennalta. Haasteessa on 4 sääntöä ja sen tarkoituksena on tuoda näkyvyyttä alle 200 lukijan blogeille. Kiitos Jenna haasteesta!

 Säännöt:  

1. Kiitä sinut haastanutta blogia ja linkkaa hänen bloginsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen
3. Nimeä ja linkkaa 11 liebster award haasteen ansainnutta alle 200 lukijan blogia
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastetuille 

Jennalta saadut kysymykset:
 
1. Jos saisit päivän ajan olla joku eläin (muu kuin ihminen), niin mikä haluaisit olla ja miksi?
 
Tää on paha. Ensin mieleen tuli, että haluaisin olla hevonen. Saisi tietää mitä hevoset oikeasti ajattelevat ja voisin kiitää hirmuista laukkaa ympäri preeriaa. Mutta toisaalta hevosen elämä voi olla aika tylsääkin. Seisoisin ensin karsinassa puoli vuorokautta, sitten seisoisin postimerkkitarhassa ja pyörisin tunnin pari kentällä. No thanks! Ja miten mulle sitten kävisi jos ottaisin ritolat ja lähtisin seikkailulle omin päin?
 
Ehkä olisi sittenkin kivempi olla villieläin. Olisin vaikkapa suuri maakotka, joka saisi lentää villinä ja vapaana, eikä mun tarvitsisi pelätä ketään. Mutta sitten mun pitäisi hankkia itse ruokani, eikä maakotkilla ole hirveästi kavereita. Joo taidan olla sen päivän ajan ilkikurinen hevonen :D
 
Heippa vaan ihmiset! Mä olen nyt villi ja vapaa! Kuvannut: Minttu
 
 
2. Kuka on esikuvasi / idolisi / muuten vaan sellainen henkilö, jota arvostat erityisesti?
 
Isäni. Oon aina ollut "isin tyttö" ja tullut paremmin toimeen isän kuin äidin kanssa. Iskä on ollut mukana heppaharrastuksissa ja osaakin minusta luontaisesti käsitellä hevosia oikein. Mun isä on myös ponnistanut reippaasti ylöspäin työelämässä, vaikka onkin lähtökohtaisin vaatimattomalta maatilalta. Iskä on myös kätevä käsistään ja ei oo montaa remonttia/projektia mihin se ei itse ryhtyisi. Jos lapsena joku lelu meni rikki, niin se laitettiin sivupöydälle itkuja vääntämättä, sillä kyllä "isi koljaa".
 
3. Miksi bloggaat?
 
Tuossahan se esittelytekstissä lukee. Oon ennen kirjoittanu Elvikselle päiväkirjaa vihkoon, mutta kun muutettiin Iisalmeen niin vihkoa ei ole enää kukaan lukemassa. Musta on kiva kirjottaa päiväkirjaa nyt blogin muodossa niin tutut (ja tuntemattomatkin) pääsee lukee ruunan ja mun kuulumisia. Plussana vielä, että blogiin voin helposti liittää kuvia ja videoita.
 
4. Mikä on lempivuodenaikasi ja miksi?
 
Kesä! Koska on lämmintä ja valoisaa. Luonto on kukassaan ja ulkona oleminen on mukavaa. Ratsastaminen on kivaa kun pohjat on kunnossa, eikä ratsastajan tarvitse vetää päälle kymmentä kerrosta vaatetta (ja silti varpaat paleltuu!). Kesällä pääsee uimaan, piknikille, grillaamaan, nukkumaan vaikkapa teltassa ja kaikkea sellaista mukavaa.  

Kesä ja vesileikit <3 Kuva Janinalta

 
5. Oletko tuhlari vai ahkera säästäjä? Vai peräti saituri?
 
Taidan olla aika saituri. Kaupassa mietin ostosten tekoa älyttömän kauan ja pohdin onko ostos todella tarpeellinen. Olen monesti tullut shoppailureissulta kotiin tyhjin käsin. En ostele kaliita merkkituotteita vain merkin tähden. Joskus on vaan ostettava se kalliimpi ja laadukkaampi, kun halpa ja huono tulisi pidemmän päälle kalliimmaksi. Sitten kun mulla sattuu olemaan ylimääräistä saatan ostaa jotain kivaa itselleni hevoselleni muutamalla kympillä.
 
6. Mikä on suurin yksittäinen unelmasi?
 
En ole pitkään aikaan unelmoinut mistään suuresta. Lähinnä vain toivon, että läheisilläni ja lemmikeilläni olisi kaikki hyvin jatkossakin. Toivon, että sairaudet ja onnettomuudet pysyisivät poissa ja esimerkiksi Elvis saisi elää terveenä ja onnellisena vielä monta vuotta. Mutta ehkäpä jossain kaukaisuudessa on se haave omakotitalosta maalla. 

7. Entäpä haaveammattisi? Mikä taas oli lapsuuden haaveammattisi?
 
Äh, kaikki kyselee haaveammattiani nyt kun valmistuminen koulusta alkaa lähestyä. En tiedä. Piste.
Olisi kivaa jos työtä ylipäätään saa, siitä saa kivan palkan, siinä on säännölliset työajat ja jos se vielä liittyy jotenkin hevosiin niin Bueno!
 
Lapsena halusin vuosikausia eläinlääkäriksi. Haave sammui, kun koirani kuoli nuorena eläinlääkärin pöydälle. Siitä toivuttuani haave on välillä hiippaillut esiin, mutta ajatus kuuden vuoden opiskelusta Helsingissä ei houkuta. Luultavasti joutuisin luopumaan Elviksestä jos Helsinkiin lähtisin opiskelemaan. Eikä ystävästä luovuta.

Utelias höpönassu <3

 
8. Seuraatko politiikkaa tai yhteiskunnallisia asioita ylipäänsä? 

Seuraan ja kyllä ottaa pannuun! Poliitikot huijasi äänestäjiä ihan olan takaa, eikä ne ota mitään vastuuta lupauksistaan. Silti ne nostaa isoa palkkaa ja nauttii muistakin ylimääräisistä etuuksista. Kaikista köyhimmiltä otetaan vaan pois ja eduskunnassa istuu kaikenlaisia toopeja. Miten joku paperikoneen pyörittäjä voi toimia ministerinä? Tai joku juntti Timo Soini... Kiitos ja anteeksi se politiikasta.

Minusta on tärkeää seurata yhteiskunnallisia asioita. Miten sitä muuten tietää mistään mitään? Seuraan paljon uutisia ja haluan tietää mitä maailmalla tapahtuu. Tieteen löydökset ja saavutukset ovat yksi mieluisimmista seurattavista asioista.
 
9. Mikä on paheesi?
 
 Jos on pakko valita yksi, niin valitaan vaikkapa tunteiden patoaminen. Kun minua stressaa, jännittää, ärsyttää tai suututtaa en pura tunteitani heti. Onhan se hyvä, ettei ajaudu aina käsirysyyn kun suututtaa, mutta uskokaa pois, tunteiden patoaminen on pahasta sekin. Vaikka minua ärsyttäisi ihan älyttömästi jotkin seikat, pysyn kiltisti hiljaa. Kunnes tulee se viimeinen pisara. Sitten räjähtää ja kunnolla. Ympärilläni olevat ihmiset eivät sitten voi ymmärtää miksi suutuin niin pienestä jutusta. Mutta kun katsos se ei ollut vain se yksi juttu vaan purkamattomia asioita voi olla vuosien takaa...

Aina ei jaksa katella toisen naamaa...

 
10. Mikä on pahin onnettomuus/tapaturma joka sinulle on elämäsi aikana sattunut?
 
Mulle ei ole vielä sattunut pahoja onnettomuuksia tai tapaturmia.  Oon onneksi selvinnyt tähän asti mustelmilla, kolhuilla, venähdyksillä ja säikähdyksillä. Ehkä pahin oli kuitenkin se kun joskus alkuaikoina Elvis säikähti marjastajaa ja pillastui. Istuin täyttä kiitoa laukkaavan ruunan selässä kilometritolkulla ennen kuin putosin jalustinhihnan irrottua. Menin mutaliukua parin metrin verran ja kolautin pääni puuhun. Hieman minulla oli sekava olo, mutta kypärän ja turvaliivin ansiosta ainoa jälki oli kavionjälki pohkeessa.
 
11. Mitä pelkäät?
 
Vaikka ja mitä :D Mä oon vähän sellainen tätiratsastaja. Mutta jos yhtä isoa ja yleistä pelkoa miettii, niin se on varmaan tulipalo. Olisi kamalaa jos oma koti palaisi poroksi. Siinä menisi kaikki muistot ja mitäs jos mukana menisi vielä lemmikit? Tallin palaminen olisi sekin ihan kamalaa. Siitä syystä ei tallilla mielestäni kuulu tupakoida. Kotona en jätä kynttilöitä vahtimatta, johdot irrotetaan jos voi ukkostaa ja hella tarkistetaan monesti ennen lähtöä. 
 


 
Kysymykset haastetulle:
1. Mitä uutta hevosharrastuslajia kokeilisit? Miksi?
2. Pidätkö kaikista eläimistä?
3. Minne matkustaisit jos saisit matkustaa ihan minne tahansa?
4. Mikä on pelottavin tilanne mitä sinulle on käynyt hevosten kanssa?
5. Mikä on seuraava ostoksesi?
6. Millainen on unelmiesi hevonen?
7. Tykkäätkö sisustaa? Löytyykö heppakuvia seiniltä?
8. Pitäisikö sinusta vaatia lain nojalla hevosenostajia käymään ennen hevosen ostoa jokin kurssi?
9. Oletko kiusannut koulussa? tai tullut kiusatuksi?
10. Mikä oli/on lempiaineesi koulussa?
11. Mikä sinusta tulee "isona?
 
Lukulistastani löytyi tällä hetkellä vain yksi aktiivinen alle 200 lukijan blogi. Niin moni kiva on lopettanut bloggaamisen :( Haastan nyt siis vain blogin Nelistelyä
 

1 kommentti:

  1. Kiitos haasteesta! :) Tuo on niin tuttua, että kaikki kyselee mihin ammattiin sitä toivoisi päätyvänsä, vaikkei oikeestaan oo hajuakaan siitä! Paha sanoa vielä mitään, kun ei ole päässyt kovin montaa ammattia kokeilemaan. :D

    VastaaPoista