sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Irrottelua, taivuttelua ja suun tarkistus

 Mitäpä Elvikselle kuuluu? No itseasiassa oikein hyvää :) Heti alkuun voin ilokseni ilmoittaa, että viime perjantain suun tarkistuksessa saatiin hyviä uutisia. EquiHampaan Mirka tuli hoitamaan Elvistä kolmatta kertaa, mutta tällä kertaa ei toimenpiteisiin tarvittukaan ryhtyä. Suussa ei ollut yhtään piikkiä ja purukalusto oli muutenkin Mirkan sanojen mukaan "Elviksen suuksi tosi hyvä". Vino hammas on vinossa ja sille ei minkään voi, mutta nyt ollaan saatu ongelma kesytettyä. Vinon hampaan taakse syntyvä diasteema näytti oikein hyvältä: ei tulehdusta, ei hajua, eikä mitään tiukkaan pakkaantunutta rehua. Diasteemassa ei ollut edes minkäänlaista ientaskua. Hyvä hyvä!

Me siis jatketaan päivittäistä suun pesua. Onneksi se auttaa ongelmaan. Lisäksi Mirka ehdotti että hankkisin itse suunavaajan. Voisin sitten vaikka kerran viikossa itse kurkata suuhun. Sain itse kokeilla hampaita ja voin nyt helpommin tarkkailla tilannetta. Elviksen syömisen perusteella kun on aika hankala mitään päätellä...

Mintun treeneistä

Ruuna pudottelee edelleen rehupalloja ja sotkee heinää. Syöntitahti on kuitenkin nopeutunut. Mirkan mielestä suussa ei ole mitään sellaista ongelmaa, että se aiheuttaisi heinän pudottelua. Voi kuitenkin olla, että diasteemaan jää ihan hetkellisesti jotain kiinni ja Elvis sitten itse pudottelee kaiken kielellään pihalle. Toinen, ihan realistinen syy Elviksen kohdalla on se, että Elvis ei vaan tykkää luomuheinästä. Kaupasta ostamaani kaninheinää se söi oikein mielellään :D Mutta täytyy kyllä olla iloinen, kun pari vuotta sitten ne meinasi Oulun klinikalla jo tappotuomiota ehdotella hampaiden takia.

Muuten on meillä sujunut viikko ihan normaalisti. Kentällä ollaan jumppailtu ja maastossa välillä spurttailtu ruunan mieliksi laukkapätkiä. Oikein toimiva poika on ollut. Tänään tosin oli vähän jännempi maasto, kun ensin kukko kehtasi alkaa kiljumaan mennessämme pihamaan ohi ja sitten polulta tarttui vielä mukaan jokin lehtitupsu. Kävimme siis ihmettelemässä yhtä uutta polkua ja sieltä häntään tarttui jotain. Kumpikaan meistä ei huomannut asiaa ennen kuin ajoreitille päästyämme lähdettiin raviin. Ravinostossa Elvis heilautti häntää ja hoksasi jonkin olevan siinä kiinni. Siitä jatkettiin muutama metri pukkilaukkaa, kunnes lehtitupsu ymmärsi irrota. Mua vaan nauratti ja Elviskin jatkoi muina miehinä kävelyä heti tapahtuman jälkeen. Ihan niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Rehti ratsu :)

Maastopuskailun lisäksi ollaan käyty välillä kentällä. Perjantaina, ennen hammashoitoa, pääsin pitkästä aikaa oikein valvovan silmän alle. Minttu tuli kaveriksini tallille ja kaiken mukavan rupattelun lisäksi, Minttu pisti mua ja Elvistä vähän töihin. Samaan aikaan niin ihanaa ja niin kamalaa! Ihanaa kun joku on auttamassa ja neuvomassa. Pääsee sitten edes vähän edistymään. Mutta kamalaa kun huomaa miten ruosteessa on. Keskivartalon voimaa pitäisi kehittää, samoin tasapainoa, hevonen pitäisi saada ihan oikeasti taipumaan ja laukatessa Minttu huomautti, että olen päästänyt ruunan venymään pitkäksi. Hupsista, mitenhän se silleen. Toinen ongelma on tuo minun etukeno, jonka johdosta jalka nousee ylös. Iänikuinen ongelmani ja lisäksi tuo satula on vähän sellainen, että se kippaa eteen. En kyllä ala silti satulaa vaihtamaan sillä Elvikselle sopivan satulan saaminen kävi hermoille ja ennen kaikkea lompakolle. Mutta oli kyllä tosi kiva taas nähdä, miten kiva ratsu Elvis on kun vaan ratsastaa kunnolla. Jotakin me varmaan on tehty oikeinkin. Kaula oli kuulemma paremman näköinen ja  Elvis työskenteli ravissa kivasti selkäänsä käyttäen. Tuntuma oli juuri passeli: ei tyhjä, eikä raskas. Elvis venytti lopussa hienosti etee-alas.

Venyyyy
Kova meno ja tiukka etukeno :D
 

Ratsastusksen jälkeen mulla tärisi jalat tovin aikaa. Oli muuten tehokas treeni. Mutta silti tuli hyvä olo itsensä "rääkkäämisestä". Ratsastus kun on vielä liikunnallisen puolensa lisäksi yhteistyötä hevosen kanssa ja armotonta aivotyöskentelyä. Ihana, vaikea laji <3

Reipasta laukkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti