perjantai 9. lokakuuta 2015

Pikkupakkasia ja pikkujuttuja


"Tummat silmät, ruskea tukka, koskaan niistä luopuisi en"

Heissan!
Melkein kokonainen viikko on taas vierähtänyt. Tallilla on tullut vietettyä aika paljon aikaa ja Elvis on liikkunut tätä päivää lukuunottamatta jokaikinen päivä. Jonkin verran olen yrittänyt kuvia räpsiä ja videota filmailla. Yllättävän vaikeaa kyllä tuo eläinten kuvaaminen ilman apukäsiä. Aina se turpa on kiinni linssissä tai vaihtoehtoisesti ruohotupsussa. Mielestäni sain kuitenkin ihan kivoja videoita, mutta niiden muokkaamiseen tarvitsee vielä enemmän aikaa kuin kuviin. Nyt on kuitenkin hyvä hetki kaivella muistikorttien ja kännykän salaisuuksia.

Pikkupakkaset ovat tosiaan saapuneet. Sää on ollut kaunis ja kuvissa hevoset näyttävät nauttivan ihanasta auringon lämmöstä. Oikeasti täällä on paikoitellen maa jäässä ja kylmä pohjoistuuli puhaltaa. Pipo on täytynyt kaivaa esiin laatikosta ja olen pessyt ohuita kesäloimia talvivarastointia varten. Parin viikon päästä olisi Elviksellä kengityskin ja pähkäilin kovasti laitetaanko sitten hokkikenkää vai ei. Näppäränä keksin siihen kuitenkin ratkaisun: tilasin Hevarilta hokinreikä tappeja, joten nyt voidaan laittaa talvikengät alle ja vaihtaa tapit nastoihin tarpeen tullessa. Kuulostaa ainakin näppärältä eikö? Noh kengittäjä kyllä varoitteli, että tappien pois saaminen on usein työläs homma.

Talvihokit ja suojatapit, mikälie niiden oikea nimi olikaan :D


Pelkkiä tappeja en kuitenkaan halunnut tilata Heinolasta asti, vaan otin mukaan muutakin pientä mukavaa. Tilasin samalla meille turkoosit pintelit! Nyt on sopivat pintelit lamicellin turkoosiin riimuun ja huopaan. Pienet on ilot hevosenomistajalla ;D Tosin tulevasuudessa haluan kyllä toisenkin turkoosin huovan.

Turkoosia nam!Liikutukset ovat meillä sujuneet ihan mukavasti. Kentällä ruuna on keskittynyt hyvin ja puomisarjatkin sujuivat, vaikka niiden menosta oli melko kauan aikaa. Vähän enemmän saisi ukolla olla eteenpäinpyrkimystä aitojen sisäpuolella. Reippaasti se liikkuu ja tekee siirtymiset mukisematta, mutta jos pikkuisen enemmän saisi pohkeen eteen niin olisi kiva. Hitsi kun saisi jonkun orjapiiskurin, eiku siis valmentajan tänne korpeen. Maastolenkin ovat menneet hyvin myös. Enää ei hirvikärpäset ärsytä, eivätkä hirvetkään. Ystävämme herra hirvi, tai oikeastaan sen sisälmykset löytyivät nimittäin hiittilenkkimme varrelta salametsästyksen seurauksena. Veren haju luonnollisesti sai hevosia jännittymään sillä kohtaa lenkkiä.

Tuo tukka tuo mieleen villivarsan ja sellaisena sen tahdon pitääkin: oma villivarsani <3
Turkkia löytyy syksyn viimoja vastaan

Tätä karvaa myös lähtee tosi paljon. Ehkä Elvis valmistautuu jääkauteen?

Metsäpolullakin käytiin juurakoiden seassa kävelemässä, mutta täytyy sanoa, ettei se taida olla meidän juttu. Ruuna kysyy heti polun edessä, että onko pakko mennä tieltä metsään. Siellä se kävelee ihan nätisti siihen asti kunnes käännytään takasin. Sitten tulee kiire ja hoppu takaisin tielle, eikä Elvis malta edes katsoa kinttuihinsa. Ei se nyt mitenkään rentouttavaa ole ja kylmäkin siinä kävellessä ehtii tulla. Hiittilenkillä poitsu on kuitenkin ihan super. Ihana päästellä ilman huolen häivää ja tuulettaa vähän omaakin pääkoppaa. Ei meillä sitten tämän kummempaa, katsokaa alta video, johon on koostettu kaikenlaista sekalaista tältä viikolta. Videossa on esimerkiksi pätkiä Elviksen aamujumpasta. Kävin siis tallilla oikein aikaisin aamulla ja ensin irtojuoksutin ruunaa lämmittelyksi. Sitten kapusin selkään ja ratsastin ilman satulaa, ohjat kiinni riimussa. Yllättävän kivasti sujui muuten kahdeksikkokin laukassa :)

Näin söpösti se katselee karsinastaan

Tältä se kuitenkin näyttää, kun kameran linssi alkaa kyllästyttääEi kommentteja:

Lähetä kommentti