keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Elvis uudessa kodissa

Vieläkin flunssan kourissa kärvistelevä bloggaaja ilmoittautuu: Elviksen muutto on nyt takanapäin ja  ruuna ihmetellyt uusia maisemia pari päivää. Uusi koti sijaitsee Iisalmen naapurikunnassa eli matkaa tallille tulee nyt enemän. Hiekkateitä ei kuitenkaan tarvitse ryskyttää, joten tallimatkaan ei mene kuin viitisen minuuttia enemän suuntaansa. Elviksenkään ei tarvinut matkustaa kopissa tällä kertaa kuin puolisen tuntia. Ja sen reilu puoli tuntia sitä houkuteltiin astumaan autoon...

Herra tättärää
Viimeksihän ruuna on matkustanut kun syksyllä tultiin Iisalmeen. Arvasin, että sitä ei välttämättä huvita mennä heti koppiin, kun viimeksi reissattiin 5 tuntia tienpäällä. En kuitenkaan arvannut, että koppiin meno jännittää niiiin paljon. Kesällähän se meni niin reippaasti suoraan perässä koppiin. Nyt kyllä jännitystä varmaan lisäsi se, että lastattiin pimeään aikaan. Hitsi miten mua nolotti, kun Elvis vaan junnasi koko ajan etujalat sillalla. Yhtään sitä ei voi käskeä tai sitten se hermostuu, eikä tule enää lähellekään traileria. Piti vaan päättäväisesti ohjata ruunaa koppiin ja antaa porkkana jokaisesta askeleesta. Sitten kun takajalat olivat sillalla niin ei ollut enää mitään ongelmaa. Mun pitäis oikeasti hankkia se oma koppi, että päästään harjoittelemaan ja liikkumaan kunnolla. Sitten pitäisi vaan hommata samalla sopiva vetoauto ja pikku-e, jotta saan yhdistelmää vetää. Eli ei ihan halpaa puuhaa :D

Elvis kuulostelee pakkaspäivää

Elviksellä on vanha , huono takki päällä, kun naapurit tykkää vähän maistella loimia


Uudessa paikassa Elvis on arvatenkin ollut ihmeissään ja jännittynyt. Heinä ja vesi maistuvat normaalia karsinassa, mutta tarhassa muiden hevosten vieressä ollessa ruoka ja juoma sentään maittaa paremmin. Tallissa se hirnahtelee muiden hevosten perään ja kun kävin taluttelemassa ruunaa kentällä se ihan tärisi jännityksestä. Kentältä kun ei muita hevosia nää. Tänään taluttelin Elvistä vain tallin pihassa. Minusta tuntui, että yksinään kentällä olo on näin ihan ekoina päivinä vielä liikaa. Pihassa Elvis käveli normaalin rennosti vierellä. Annoin sen maistella pajunoksia ja muita talventörröttäjiä. Hetken käveltyämme Elvis seurasi rentona tallin ja muiden piharakennusten ympäri, vaikkei koko aikaa kavereita nähnytkään. Nopeasti tuo varmaan hoksaa, ettei kaverit minnekään häviä :)

"Minua niin kovasti jännittää, kun kaverit jäi ulos"

Kunhan tästä itsekin tulen kuntoon, niin ruvetaan taas liikkumaan enemmän. Muut tallilaiset ovat ystävällisesti esitelleet paikkoja ja ehdottaneet lähtevänsä näyttämään maastoja kunhan sinne asti uskalletaan. Innolla odotankin uusien maisemien koluamista Elviksen kanssa. Loppukevennykseksi kuvia kun Sisu leikkii joululahjallaan. Kyseessä on siis aktiivilelu, jossa pallo pitää pudottaa reiästä, jolloin alhaalta tipahtaa herkkuja. Muutaman kerran Sisu on siinä onnistunutkin, mutta pömpelin tuhoaminen tuntuu silti olevan hauskempaa :D

"Ensin puren ja ärisen"
  
"Sitten raavin ja komennan pelia haukkumalla"4 kommenttia:

 1. Kivannäköiset elementit karsinoissa! Sun pitää kyllä ehdottomasti kertoa vähän lisää, että millainen talli on kyseessä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin karsinat näyttävät hienoilta! Tallista tulee lisää juttua, kunhan olen itse tutustunut kunnolla paikkaan ja saanut kuvia napsittua:)

   Poista
 2. Ei tarvi olla pikku e:tä jos hommaa tarpeeksi kevyen yhdistelmän. Mä ostin 1,5 hevosen kopin jonka kokonaismassa on 1300. Vetoauton massa jää vähän alle 2000kg joten toi jää helposti sen 3500kg alle.

  Helpotti kyllä treeniä tuo oma koppi, eikä tarvinnut muiden tavaroita hajottaa silloin alku vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän noita kevyitä yhdistelmiä välillä näkyy :) Kun vaan tietäisi millaisen vetoauton saa joskus hankittua, niin voisi miettiä sopivaa koppia. Pikku-e:stä olisi kyllä varmasti hyötyä muutenkin, vaikka oma yhdistelmä ei sitä vaatisi.

   Poista