maanantai 28. joulukuuta 2015

Kohti uutta


Joulu meni ihan hujauksessa ohitse ja kohta on jo uusi vuosikin. Vietin joulua kotona vanhempieni luona Heinolassa. Sisu-koira tuli tietenkin mukaan ja 10-viikkoinen pentu jaksoikin matkustaa hämmästyttävän hienosti. Vain liikkeelle lähtiessä se kitisi jonkin aikaa. Takaisin tullessa se ei itkenyt sitäkään vertaa. Elvistä en saanut valitettavasti jouluksi mukaani (jostain kumman syystä...) mutta ruunan jouluhemmottelusta vastasi Minttu. Olin jättänyt Elvikselle karsinan oveen jo perinteiseksi tulleeseen tapaan joulupussin, joka sisälsi kuivaa ruisleipää, omenia ja porkkanoita. Ennen lähtöä koristelin karsinaa kuusen havuilla.

 

Joulukuun 22-26 päivä sujui siis reissatessa. Koneelle en ole ehtinyt kunnolla päästä, joten jouluiset kuvat tulevat nyt vähän myöhässä blogiin näytille. Tapaninpäivänä minuun iski tujakka flunssa ja sain unohtaa haaveet käydä tapaninpäivä maastossa. Tylsää olla kuumeessa, kun ulkona olisi niin hieno ilma ja muutenkin olisi niin paljon tehtävää. Elviksen muutto on nimittäin tänään iltapäivällä. Pitäisi järjestellä muuttokamat, pakata varusteet, rehut, hoitotarvikkeet, pestä huopia ja loimia.... Haluaisin niin kovasti käydä vielä yhden kerran maastoilemassa tutuissa maastoissa, mutta saa nyt nähdä laskeeko kuume. Miten sitä onkin kipeänä juuri silloin kun ei missään nimessä saisi sairastaa?

 

Elviksen muutto jännittää minua aika paljon. Toivottavasti se sopeutuu, eikä järkyty muutosta kovasti. Elviksen elämään tulee isoja muutoksia, mutta niin tulee myös minullekin. Täytyyhän minunkin opetella uuden tallin tavat, tutustua paikkoihin ja uusiin ihmisiin. Paljon on meillä kummallakin kohta ihmeteltävää. Alkuun pidän luultavasti Elviksellä liikunnan vähän kevyempänä. Turha lähteä kauas maastoon samoilemaan tai vaatia kentällä hirveitä, kun se herkkänä hevosena kuitenkin stressaa. Tutustutaan paikkoihin taluttelemalla sen verran kuin oma vointini nyt flunssassa antaa periksi.

Sisu pieni riiviö ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti