keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kuulumisia ja ostoksia

Nyt alkaa tuntumaan siltä, että arki uudessa tallissa alkaa vihdoin rullaamaan. Viime torstai-iltana lähdin tallille vain hoitamaan Elviksen, sillä olin lähdössä viikonlopuksi reissuun. Tallille sattui kuitenkin tulemaan toinen hevosenomistaja joka suostutteli minut lähtemään hetkeksi kävelemään kentälle. Lähdettiin siis suokki-ruunan perään uhmaamaan paukkupakkasia. Viimeksihän Elvis oli vielä varsin jännittynyt kentällä, mutta nyt se käveli pitkin ja rennoin askelin tallikaverin perässä. Elvis katseli kyllä ympäristöään, mutta olemus oli koko ajan rauhallinen: pää oli alhaalla ja korvat uteliaasti hörössä. Jonkin aikaa kentällä pyörittyämme sitä alkoi jopa vähän kyllästyttämään ja se huokaisi ääneen. Toisen hevosen seurassa ei ollut mitään hätää.

 

Pystyinkin lähtemään viikonlopuksi Etelä-Suomeen ihan hyvin mielin. Elvis sai viettää pari vapaa päivää ja tallinomistaja hoiti suun pesut ynnä muut perushoidot. Viikonloppuna sain vielä todella mukavan tekstiviestin, kun tallinomistaja kertoi Elviksen juovan muina miehinä karsinan vesiautomaatista. Ei taida ruuna enää pelätä automaattikuppeja, Jes! :D

Eilen pääsin vihdoin ratsastamaankin. Emmi tuli quarter-orinsa kanssa seuraksemme kentälle, joten Elviksen ei tarvinnut jännittää mitään. Käveltiin aika pitkään ja otettiin tuntumaa työskentelyyn tauon jälkeen. Tehtiin voltteja ja taivuteltiin kentällä olevien tynnyrien ympäri. Elvis oli reippaalla tuulella, mutta se ei silti tuntunut pelkäävän mitään. Elvis ravasi lennokkaasti, mutta kuunteli silti jokaista merkkiäni tarkkaavaisena. Minusta tuntui että siitäkin oli vain mukavaa päästä tekemään kunnolla jotakin. Siirtymät ravista käyntiin ja käynnistä raviin olivat teräviä, mutta eivät hätäisiä. Kaiken kaikkiaan Elviksellä oli oikein mukava työskentelymoodi päällä. Tästä ratsastuksesta jäikin minulle ihan huippufiilis. Ihanaa päästä siihen normaalin rytmiin!Hupsu <3
Eilen testasin myös viime viikolla hankittuja ostoksiani. Tilasin nimittäin itselleni ihan uudesta verkkokaupasta Equuscaresta Elvikselle vedellä aktivoitavat kylmäyssuojat. Ajattelin, että ne voisivat olla kätevät sen suhteen, ettei minun tarvitsisi aina jonottaa pesupaikalle ja asentaa kylmäysletkuja. Itseäni ei oikein kiinnosta raahata kylmäyslaukussa pakkasessa pidettäviä suojia mukana (varmaan unohtaisin aina ottaa ne mukaan kaiken lisäksi), joten pistin tilaukseen kympin enemmän ja ostin vedellä aktivoitavat suojat. Nyt ostin vain yhden parin, sillä minua arvelutti suojien kylmäysteho ja sopivuus Elviksen tikkujalkoihin. Samalla tilasin harjanselvitysainetta sillä edellinen puteli alkaa olla lopussa.

Procool suojat


Harjanselvitysaine

Paketin saavuttua olin ihan varma, että laatikko on tyhjä. Paketti ei painanut yhtään mitään! Avattuani huomasin pienen lituskaisen pakkauksen ja ajattelin jo kauhistuneena, että olenko tilannut vain yhden suojan parin sijasta. Mutta kyllä siellä paketissa molemmat höyhenen kevyet suojat olivat. Suojat piti laittaa kylmään veteen lillumaan vähintään 12 tunniksi ennen ensimäistä käyttöä. Jätin ne siis yöksi vesisaaviin tallille.
Varsin ohuet kuivana
Juuri veteen laitettuna

Yön aikana ne olivatkin turvonneet hurjan paljon. Ja painoakin oli tietty tullut lisää imeytyneestä vedestä. Eilen laitoin suojat jäiseen veteen juuri ennen ratsastamaan lähtöä. Halusin testata suojia, vaikka ne eivät ihan suositeltua tuntia (suositus 1-2h) ehtineetkään vedessä olemaan. Ratsastaesta tultuani riisuin Elvikseltä varusteet ja laitoin suojat paikalleen. Näissä suojissa oli muuten tosi hyvät tarrat. Tarpeeksi lyhyet, jotta suojat sai kireäksi Elviksenkin jalkoihin. Suojat oli tosi helpot laittaa verrattuna sellaisiin paksuihin ja jäykkiin pakastettaviin suojiin. Annoin suojien olla n. 20 minuuttia etusissa ja otin ne sitten pois.

Suojat seuraavana päivänä
Suojat istuivat hyvin ja peittävät sopivasti koko jalan

Täytyy sanoa, että ainakaan nyt en ollut vakuuttunut kylmäystehosta. Jalat tuntuivat aika lämpimiltä ja samoin suojatkin sisäpuolelta. En sitten tiedä olivatko suojat liian vähän aikaa kylmässä vedessä ennen käyttöä. Vai oliko 20 minuutin kylmäysaikana jalkojen verenkierto kiihtynyt jo niin paljon kylmäyksestä, että jalat tuntuivat siksi lämpimiltä. Pitää vielä testailla näitä ja laittaa ne jäiseen veteen jo ennen kuin haen hevosta edes sisälle. Hirmu kätevät nämä olisivat jos kylmäysteho vain riittää.

Samalla testasin harjan selvitysainetta. Se teki ihan tehtävänsä: jouhista tuli liukkaat ja turkin sähköisyyskin poistui. Jokin tuoksu aineessa oli, mutta en osaa oikein kuvailla sitä. Ei se ainakaan millekään mansikalle tmv. tuoksunut ja itseasiassa minusta tuotteen haju oli vähän tunkkainen. Purkista tuli kivan hienojakoista sumua, joten aine levisi tasaisesti suoraan harjaan suihkutettunakin.
Sellaista nyt tällä kertaa ja loppuun vielä muutama kuva 13 viikkoisesta Sisusta :)


Keppiä on mukava pureksia :D2 kommenttia:

 1. Jos mahdollista, palaa noihin kylmäyssuojiin uudelleen täällä blogin parissa, kun olet päässyt testaamaan niitä useamman kerran? Olen kuullut useista kylmäyssuojista juuri tuota, että ne eivät vain yksinkertaisesti tule niin kylmäksi että ne kylmäisi, mutta silti joku pieni uteliaisuudenripe minussa haluaisi tilata sellaiset.. :D Koska olisihan ne paljon kätsymmät kun a) kylmälaukussa tuodut pakastettavat versiot tai b) kylmäysletkuilla läträäminen.
  -Siiri, Siirin blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palaan kylmäyssuojiin vielä myöhemmin uudestaan :) Nyt olen kokeillut niitä vasta pari kertaa. Pidin niitä yhdellä kerralla puoli tuntia (jalat oli silloin lämpimät) ja yhdellä kerran n. 20min (jalat oli hieman viileät). Minun oli pakko kokeilla suojia myös kotona omaan jalkaan, sillä halusin tietää onko ne yhtään kylmät. Laitoin suojat kotona kylmän veteen 2,5 tunniksi ja sitten pohkeen ympäri. Oli muuten kylmät! Oli pakko laittaa housunlahje väliin ja 15 minuuttia pystyin pitämään, kun alkoi jo tuntumaan ikävältä. Mun jalka oli ihan jäässä kokeilun jälkeen :D

   Sen perusteella luulisi, että suojat kylmää myös hevosen jalkaa. Viimeksi pidin niitä kylmässä vedessä jäiden kanssa tunnin ja laitoin ne sitten vartiksi hevoselle. Eipä tuntuneet jalat kylmältä kuitenkaan. En tiedä vaatiiko tuo tuollaisen pidemmän kuin tunnin kylmäysajan vai vaikuttaako ilman lämpötila kylmäystehoon? Tallissahan on viileää ja meillä kotona huoneenlämpöistä. Testit jatkuu...

   Poista