maanantai 28. maaliskuuta 2016

Elvis tutustuu uusiin suitsiin

Viime aikoina on ollut varsin kiireistä, enkä ole blogin puolelle ehtinyt kirjoittelemaan. Kevät aurinko ja ah, niin ihanat kevät sateet muistuttavat koulun lopun lähestymisestä. Siksipä on minulla pitänyt kiirettä opinnäytetyön parissa, mutta sain sen viime viikon lopulla vihdoin palautettua. Työhän ei kuitenkaan lopu siihen: pitää tehdä opparista esitys, lehdistötiedoite, käydä seminaarireissulla Vantaalla jne. Opiskelukiireiden lomassa on tietysti hevosen hoito, koiranpennun kasvatus ja kotityöt.

Joka keväälle tyyppillisesti, ovat ratsastuskelit vaihdelleen.Viime viikolla oli useampi päivä putkeen, ettei hevosen kanssa pystynyt tekemään juuri mitään. Tiet olivat jäätiköllä, hanki kovaa ja kenttä jähmettynyt epätasaiseksi. Useampi päivä tuli sitten tehtyä vain tylsää, mutta kuitenkin ihan tarpeellista käynti työskentelyä. Porukassa käyntitreenikin on kuitenkin ollut ihan mukavaa.

Elviksen buffee-pöytä

Viime viikolla olen vihdoin päässyt kokeilemaan useampaan otteeseen jo jonkin aikaa ostamaniani uusia suitsia. Tilasin nimittäin Elvikselle Markus Holstilta meidän ihka ensimmäiset kuolaimettomat suitset. Kyseessä on mustaa nahkaa olevat sidepull-suitset, joissa on turvalla koristeena hopeinen kruunu. Ei muuten ollut ihan helppoa löytää sidepull-suitsia mustana! Nämä suitset ovat siis olleet minulla jo pari viikkoa, mutta halusin testailla niitä kaikessa rauhassa, ennen kuin kerron mielipiteeni. Lisäksi pyysin tallinomistajaa auttamaan suitsien sovituksessa, sillä hänellä oli sidepull-suitsista paljon enemmän kokemusta.

Näissä suitsista löytyi haluamani paksu ja pehmeä turpahihna

Sidepullit

Kuluneena viikkona olen välillä ratsastanut kuolaimilla ja välillä kuolaimettomilla. Parilla ensimmäisellä ratsastuskerralla en huomannut mitään eroa sidepullien ja kuolaimien välillä.  Elvis kääntyi, hidasti, peruutti jne. ihan normaalisti. Se oli todella kevyt ratsastaa, mutta silti oikein rento. Vasta kolmannella ratsastuskerralla Elvis alkoi testaamaan sidepulleja. Se kulki kyllä rentona, mutta yritti oikoa kulmissa. Jouduin käyttämään enemmän pohjetta ja istuntaa reitillä pysymiseksi. Samalla kerralla huomasin, että Elvis teki siirtymät käynnistä raviin varsin laiskasti ja ponnettomasti. Sain tehdä hyvien siirtymien eteen aika paljon töitä, enkä silti päässyt ihan niin hyviin siirtymiin kuin yleensä. Sattumaa vai ei, mutta nyt on ainakin mielenkiintoista jatkaa sidepullien kokeilua. Haluan nimittäin jatkossa suun ja hampaiden terveyden vuoksi ratsastaa ajoittain kuolaimettomillakin.

Nopea kännykkäkuva, kun en ratsastamaan lähtiessä ottanut oikeaa kameraa mukaan

Kenttätreenailun lisäksi olen päässyt Elviksen kanssa maastoilemaankin. Maastoon ei olla vielä yksin lähdetty, mutta joka kerta on kyllä sujunut paremmin. Elvis on joka kerta rennompi, tyytyväisempi ja ollaan päästy ravaamaan enemmän ja kulkemaan pidemmälle maastoon. Tänään käytiin varsin pitkä maastoreissu Veera-suomenhevosen kanssa ja voi että, miten mukavaa oli ravailla hiljaista metsätietä kaikessa rauhassa. Elvis tuntui niin tyytyväiseltä, eikä sillä tänään ollut yhtään kiire takaisin talliinkaan. Ihana rentouttava pääsiäismaasto!

Maaston jälkeen on hyvä syödä taas massu täyteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti