maanantai 14. maaliskuuta 2016

Ratsastuskuvia tunnilta!

Kiirettä on pitänyt, mutta nyt vihdoin sain aikaiseksi kirjoitella tämän postauksen reilun viikon takaisesta tunnista. Toissaviikon lauantaina Minttu tuli mukaani tallille ja pisti ilokseni minut ja Elviksen vähän treenaamaan. Lisäksi sain Mintulta vielä kuviakin. Olin kertonut Mintulle, että Elvis on ollut hankalahko saada rentoutumaan kunnolla yksin kentällä ollessa. Ongelmat olivat  kuitenkin tipotiessään, kun ohjeita alkoi satelemaan ja jouduin itsekin keskittymään kunnolla. Taisi olla vikaa siellä omassa pääkopassakin...


Tunti aloitettiin heti tehokkaalla käyntityöskentelyllä. Ratsastin pääty-ympyrällä ja aloitimme asettelemalla ja taivuttelemalla ruunaa ympyrän sisäpuolelle. Alkuun Elvis olikin kiireinen ja jännittynyt. Lähtötilanteesta otetut kuvat ovatkin kaikkea muuta kuin mairittelevia.  Minttu ohjeisti tekemään pidätteitä, jotta Elviksen kiirehtiminen rauhoittuisi. Vauhdin hidastuessa joutui Elvis myös tekemään enemmän työtä. Lisäksi kiinnitettiin erityisesti huomiota, että Elvis keskittyy työhön, eikä vilkuile kaverien perään. Huomion kiinnittäminen työskentelyyn olikin paljon helpompaa, kun Minttu neuvoi tekemään pidätteen, asetuksen tai pohjeavun juuri oikealla hetkellä. Siis silloin, kun Elvis oli melkein menettämässä keskittymisensä, eikä vasta silloin kun se jo olisi nostanut päänsä ja jännittynyt.

Ihan karmea kuva, mutta tästä sitä lähtötilannetta pystyy havaitsemaan
Tässä rupeaa kuskia jo  hymyilyttää
Käynnin alkaessa sujumaan paremmin aloitettiin ympyrällä sisäänpäin asettamisen ja taivuttamisen lisäksi, taivuttamaan hetkittäin uloskin. Elviksellä ei vielä riitä kunnolla voimaa ja tasapainoa taipua ulos pitkiä aikoja, joten noin neljäsosaympyrän jälkeen palkittiin aina kehulla ja suoristamisella. Harjoitus oli kyllä Elvikselle oikein sopiva. Se sai Elviksen keskittymään, astumaan paremmin alleen ja harjoittamaan tasapainoa. Käyntityöskentelyn sujuessa siirryttiin tekemään samaa harjoitusta ravissa. Ravissa Elvis työskenteli pääosin hienosti. Tietyssä ympyrän kohdassa sai olla tarkkana, ettei ruuna "karkaa", mutta työskentely oli silti sopivan haastavaa ja mukavaa.  Ravissa teimme taivuttelun ja asettelun lisäksi myös tempon vaihteluita. Pyysin välillä Elvistä menemään toooodellla hitaasti ja välillä taas lisättiin lennokuutta. Ravissa saatiin aikaiseksi  välillä oikein hyviä raviaskelia hyvällä muodolla ja kunnon poljennalla.


Taipuu(ko)

 

Laukkaaminen jätettiin nyt tunnilta pois, sillä emme halunneet pilata tunnin aikana saavutettua rentoutta. Lisäksi harjoitukset olivat Elvikselle melko rankkoja ja sille tuli hiki pintaan kaulalle, mahan alle ja takajalkoihin. Oikeat lihasryhmät taisivat siis olla töissä. Loppukäynneillä Elvis oli hyvin tyytyväisen oloinen ja käveli kaikessa rauhassa ihan pitkin ohjin. Olin kyllä niin mielissäni siitä, että vihdoin päästiin taas Elviksen kanssa harjoittelemaan kunnolla. Kiitokset Mintulle tunnista ja kuvista. Ja kiitos myös Elvikselle reippaudesta ja hyväntuulisuudesta :)

Valvovan silmän alla pitäisi mennä useammin, ettei tapahtuisi tälläistä valumista
"Muista ryhti!"Tähän postaukseen en nyt kirjoittele muista tapahtumista. Viime viikolla on kuitenkin ollut varsin tapahtumarikasta ja yritän piakkoin kirjoitella muun muassa meidän villieläin "kohtaamisista" ja hieman erilaisesta harjoittelusta.

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköstä menoa! Kyllä se valvova silmä vaan aina on hyödyksi, ahaa-elämykset on lähes taattu. Elppu näyttää ihan joltain ponilta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tarkoitus olisi tässä olla useammankin valvovan silmän alla. Ainakin sen verran mitä budjetti antaa myöten. Eikös Elvis olekin söpö poniini <3

      Poista