keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Melkoset billeet!

Viime viikon torstaina lähdin tallille jo aikaisin aamulla. Tarkoitus oli hoitaa ja liikuttaa Elvis ennen kuin lähtisimme Joonaksen ja Sisun kera ajelemaan Etelä-Suomeen. Niimpä kävinkin oikein mukavan ja rentouttavan maastolenkin auringon paisteessa. Ilma oli ihanan lämmin, mutta näin aikaisin aamulla ei ollut vielä liian kuuma ratsastaa. Viime viikollahan oli useita ihan kunnon hellepäiviä. Enkä kyllä valittanut yhtään! Ihanaa kun oli lämmintä.

Aurinkoinen torstaiaamun maasto

Elviksen hoidon jälkeen tosiaan ajelimme Etelä-Suomeen ja menimme Sisun kanssa yhdeksi yöksi vanhemmilleni. Sisu jäikin "mummolaan" hoitoon, kun perjantaina suuntasin viikonlopuksi vuokratulle huvilalle Heinolaan. Sinne olin kutsunut ystäviä viettämään mukavaa mökkiviikonloppua valmistumiseni kunniaksi. Olikin ihan mahtavaa, kun sai pitkästä aikaa viettää aikaa kaukana asuvien ystävien kanssa ja vaihtaa kunnolla kuulumisia. Grillattiin, syötiin herkkuja, kuunneltiin musaa, syötiin vähän lisää herkkuja jne. Hirveästi ei maltettu nukkua ja voin kertoa, että kyllä väsymys (ja rap.. eiku ei mitään) painoi, kun sunnuntaina mökki hyvästeltiin.

Sisu ei pistänyt "mummola" käyntiä pahakseen

Mökille vaappui kuokkavieraitakin!


Sunnuntaina juhlat vielä jatkuivat, sillä silloin meille oli kutsuttu sukulaiset ja perhetutut käymään. Lisää vaan siis kakkuja ja ruokaa huh huh. Juhlat venyivät yllättävän pitkiksi, sillä viimeisen vieraat lähtivät vasta ilta yhdeksän jälkeen. Onneksi minun ei tarvitsenut lähteä enää sunnuntaina ajamaan takaisin Iisalmeen, sillä Emmi oli viikonlopun ajan huolehtinut Elviksestä. Maanantaina nukuin lähes yhteentoista ja lähdin sen jälkeen Sisun kanssa kotimatkalle. Energiajuomaa tuli juotua iso pullollinen ja silti kyllä väsytti. On tuo juhliminen kyllä rankkaa! Elvistä kävin kuitenkin maanantainakin moikkaamaassa tallilla. Halusin nimittäin mennä heti kokeilemaan ostamaani kärpäshuppua.

Elviksellä oli ennen reissuun lähtöä silmät vuotaneet ja olleet vähän turvoksissakin ötököiden takia. Matkan varrella pysähdyin Kuopion Hööksissä hakemassa ötökkähupun. Ostin nyt valkoisen hupun, sillä minulla on jo entuudestaan yksi tummanvihreä, paksuhko huppu, josta Elvis ei kuitenkaan pitänyt yhtään. Ehkäpä se ei nähnyt tarpeeksi hyvin tumman verkon läpi. Tästä valkeasta, ohuesta hupusta pitäisi ruunan ainakin nähdä läpi. Tallille päästyäni huomasin, etteivät Elviksen silmät enää onneksi vuotaneet. Yleensähän nämä ovat ohimeneviä juttuja muutenkin, mutta joskus tuntuu, että kärpäset ärsyttävät silmiä koko ajan. Kokeilin kuitenkin huppua päähän. Elvis ei ehkä kuitenkaan ollut kovin innoissaan tuliaisistani ainakaan alkuun. Ehkä huppu vaatii vähän totuttelua...

UFO!

Elvis ravisteli alkuun vähän :D


Eilen tiistaina kävin ratsastamassa kentällä. Minusta tuntui, että pääkoppa oli vieläkin reissun jäljiltä ihan tyhjänä, joten kehitin tarpeeksi aivottoman harjoituksen. Laitoin pitkille sivuille pari kavalettia, joita sitten ylitettiin niin käynnissä, ravissa, kuin laukassakin. Kavalettien lisäksi keskityin taivuttelemaan volteilla ja kulmissa. Kavaleteilla sai Elvistä hyvin nostelemaan jalkojaan ilman, että minun tarvitsi tehdä paljoa töitä. Elvis suoriutui pääosin tehtävistä hyvin, mutta se oli aika väsyneen tuntuinen. Silläkin ollut tietysti hirmu bileet viikonloppuna....

Lopetin kavalettien ylittämisen, kun minusta alkoi tuntua, että Elviksen puhti hiipuu. Halusin lopettaa tehtävän, kun Elvis vielä itse imi "esteelle". Sen jälkeen taivuttelin vielä ravissa ympyrällä ja tein loppukäynnit. Elvis on tosiaan ollut nyt aika väsynyt ihan ymmärrettävistä syistä. Se on siirtynyt ympärivuorokautisesti laiduntamaan ja totuttelee vielä uuteen laumaan. Pihattoon se ei ole itse  vieläkään uskaltanut verhojen läpi kulkea, joten nyt huonojen kelien sattuessa se pääsee talliin tai tarhaan loimen kera. Tänään kesämyrsky tekee jo kovasti tulojaan, enkä lähtenyt kovassa puuskaisessa tuulessa liikuttamaan Elvistä. Hoitamisen jälkeen pistettiin ruunalle takki niskan iltapäivän rankkasateita varten ja yöksi Elvis tulee kuiville alusille karsinaan.

Ufo-huppu hämmästytti laidunkavereitakin ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti