sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Pientä saikkuilua vaihteeksi

Kyllä nyt hiukan harmittaa! Juuri kun päästiin koleista myrskyistä, vesisateista ja sitä edeltäneestä helteistä sekä pölyävästä kentästä, niin treenin esteeksi tupsahtaa muita ongelmia. Elvishän on nyt ollut parisen viikkoa poikamiesporukassa nauttimassa laidun- ja pihattoelämästä. Ruunalla on lajitovereita, ruokaa yllin kyllin ja se pääsisi liikkumaan sisään ja ulos miten haluaa. Sehän on kaikkea mitä hevonen voi kaivata, eikö niin? Vaan eipä ollut ruuna eilen onnellinen, kun sitä katsomaan menin.


Lauantaina tallille päästyäni hoksasin heti, että jotain oli vialla. Elvis nimittäin mökötti perimmäisessä nurkassa yksinään. Poikaporukassa oli tullut jotain erimielisyyksiä juuri hetkeä ennen kuin tallin pihaan pääsin ja Elvis olikin suomeksi sanottuna saanut kunnolla köniinsä. Verta vuotavia haavoja oli siellä täällä. Jalat onneksi olivat kunnossa, mutta ruunan selkä, kyljet ja takamus olivat ottaneet pahasti osumaa. Ei kyllä puhettakaan, että tuohon selkään voi satulaa laittaa hetkeen! Haavat olivat tottakai kipeitä ja turvotustakin melkoisesti. Ei muuta kuin haavoja putsaamaan ja hoitamaan.

Oikean puolen kankku sunnuntaina haavojen jo vähän kuivuttua

Sään alue oli ottanut varsin ikävästi osumaa :(

Eikä tää selkäkään kivalta näytä

Elvis siirtyi tämän episodin takia nyt toiseen porukkaan. Vaikka pojilla on pari viikkoa hyvin sujunutkin, en kuitenkaan uskalla ottaa riskiä, että Elvikselle tulisi yhtää lisää haavoja. Tuollaista höykytystä ei minusta kenenkään tarvitse kestää. Elvis ei ole edes mikään tappelupukari vaan väistelee aina parhaansa mukaan. Mutta onneksi täällä tallilla hevosten hyvinvointi on se ykkösasia ja Elvikselle annettiin mahdollisuus liittyä tammaporukkaan. Tällä hetkellä ruuna laiduntaa kahden tamman kesken ja näyttää varsin tyytyväiseltä. Sään salliessa hepat ovat ympäri vuorokauden laitumella, mutta muuten Elvis yöpyy karsinassa. Eipähän tarvitse vanhan ruunan opetella menemään niistä niin hirveän, kauhean kamalista oviverhoista läpi. Pihatto ei taida olla se Elviksen juttu...

Sisu 8kk oli reippaana apulaisena tallilla

2 kommenttia:

 1. Oih ja voih! Elvis reppana on oikeen kovan onnen kaviokas, se ku on aina niin kiltti muille hevosille ja sit joutuu kokemaan kaikenlaista D: Hevoslauman logiikka ei aina käy ihmisen järkeen :D Tsemppiä haavojen paranteluun, Elppu on varmaan kyllä loppujen lopuks hyvin tyytyväinen kun pääs taas naisseuraan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevoset osaa olla tosi ilkeitä :/

   Nyt vaikuttaa ruuna varsin tyytyväiseltä, kun saa kahden daamin kanssa laiduntaa kylki kyljessä :)

   Poista