lauantai 23. heinäkuuta 2016

Kohti uusia seikkailuja

Huomenna, sunnuntai aamuna pakataan polle traikkuun ja suunnataan kohti etelää. Opiskeluvuodet Iisalmessa ovat takanapäin ja on aika palata kotikonnuille Heinolaan. Elvis muuttaa takaisin tutulle Kaisan tallille ja toivottavasti saakin siellä nyt asustaa pidemmän aikaa. Opiskeluvuosien aikana ruunaa onkin kuskattu tallilta toiselle turhankin usein. Vuonna 2012 syksyllä matkustettiin Iisalmeen, mutta heti seuraava kesä vietettiinkin Haapajärvellä harjoitteluni takia. Syksyllä 2013 palasimme Iisalmeen ja olimme samalla tallilla kesään 2015 saakka. Viime kesähän vietettiin Heinolassa, kun olin Lahdessa harjoittelussa. Syksyllä oli taas auton nokka kohti Iisalmea, ennen vuodenvaihdetta vaihdettiin tallia Vieremälle ja nyt jälleen siis kohti etelää. Enpä koulua aloittaessani osannut arvatakkaan, ettei kaikkia neljää vuotta Iisalmessa vietetäkkään.

Viime päivät ovatkin kuluneet kiireisissä merkeissä. Aivan älytön homma kun pitää pakata kahden ihmisen tavarat, koiran tavarat ja hevosen tavarat. Niin ja tottakai itse koira ja hevonenkin pitää saada kyytiin. Vielä kun itsellä ei ole a) kuljetuskalustoa ja b) korttia hevoskuljetukseen, niin on asioissa melkoinen järjestely. Tällä kertaa kuitenkin sain hyvissä ajoin tilattua kuljetuksen ja kaiken lisäksi hyvään aikaan ja edulliseen hintaan. Loistavaa, eikö? Noh joku saattoi ehkä kuullakin, että meidän oli itseasiassa tarkoitus muuttaa jo tänään lauantaina. Sain kuitenkin torstai-iltana tietää, että tilattu kyyti onkin peruttu. Kuljettaja oli sairaalassa, joten syy oli ihan pätevä. En vaan silti saata uskoa tätä huonon tuurin määrää.  Siinä vaiheessa meinasi pakokauhu iskeä. Mistä nyt saisi vuorokauden varoitusajalla uutta kyytiä? Muuttoauto kun seisoo tällä hetkellä pihassa ja oma asunto pitää olla sunnuntaina tyhjä.

Viimeisiä kuvia Iisalmesta


Ei muuta kuin soittelemaan tuttuja läpi ja onneksi Joonas sai tutun ammattikuskin houkuteltua hevoskuljetuskeikalle. Sitten vain kyselin Kaisan tallilta traikun vuokralle ja henkilökohtainen kuljetus kuningas Elvikselle oli järjestetty nyt siis sunnuntai-aamuksi. Huh! Toisaalta tätä tavaran määrää katsoessani olen ihan tyytyväinen, että saamme osan tavaroista laitettua myös hevoskuljetuksen mukaan. Pieni Fiesta parkani tursuaa tavaraa ja hei sielläkin on vain hevosen ja koiran välttämättömimmät tavarat! Ja joku pieni reppu minulle...

Pakkaamisen ja kämpän siivoamisen lomassa olen ehtinyt toki käydä tallillakin. Ollaan käyty kentällä taivuttelemassa ja maastossa nautiskelemassa. Tosin viimeksi maastossa taisi vilistä pokemoneja, kun Elvis oli ihan mahdottomalla tölläily päällä. Nyt viikonloppuna Elvis on kuitenkin ollut vapaalla. Meillä nimittäin kävi vähän taas äksidenttiä torstaina, kun Minttukin oli mukana tallilla. Olin nimittäin juuri alkuraveja aloittelemassa, kun yhtäkkiä pusikoiden takana piilossa olleet työmiehet kiskaisivat koneella vanhan puhelinpiuhan alas tolpista. Voitte kuvitella, että Elvis säikähti (ja niin ehkä minäkin) kun paksu piuha tuli rytisten puiden läpi kentän vieressä alas. Ruuna veti kesken ravin hienon sliding stopin ja minä keikahdin äkkijarrutuksessa kaulalle. Onneksi Elvis oli sen aikaa kuitenkin paikallaan, että sain itseni takaisin satulaan.

Tytöt ja Elvis
Menimme sitten kentän kauimaisempaan päätyyn katselemaan kun piuhaa vedettiin pusikoiden läpi rytinällä. Yllättävän fiksusti Elvis osasi ottaa, vaikka tietysti se pelkäsi tuollaista omituista ilmiötä. Kun piuha oltiin saatu kelattua pois, palasimme alkuverryttelyn pariin. Mutta kun sitten siirryin takaisin raviin huomattiin, että Elvis alkoikin ontumaan toista etusta. Äkkijarrutus "kylmillä" lihaksilla ei tehnyt hyvää. Ratsastus päättyikin sitten siihen ja jatkettiin kävelyttämällä ja kylmäämällä jalkoja. Onneksi mitään turvotuksia ei löytynyt.

Torstain jälkeen Elvis on onneksi liikkunut ihan puhtaasti. Perjantaina juoksutin sitä hieman pihalla ja liikkeet näyttivät ihan normaaleilta. Taidettiin ehkä siis selvitä taas säikähdyksellä. Tänään lauantaina en kuitenkaan ehtinyt muuttotouhuilta liikuttelemaan. Enkä edes vielä puunannut ruunaa valmiiksi, sillä se saa viettää ihan normaalisti yön ja aamun laitumella tammojen kanssa. Aamulla suuntaan tallille sitten niin aikaisin, että ehdin laittaa ruunan kiireettä muuttokuntoon. Huomenna tulee olemaan taas jännä päivä. Pitäkää peukkuja että kaikki menee mukavasti!


Sisu pääsi vielä tänään siskon kanssa Iisalmen koirapuistoon


Porukkaa olikin puistossa enemmän ja Sisulla oli mukavaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti