sunnuntai 7. elokuuta 2016

Eräjormailua

Kotitallin tie :)

Tämä viikko ollaan otettu Elviksen kanssa vähän rauhallisemmin. Viime tiistaina oli nimittäin eläinlääkäri tallilla käymässä ja Elvis sai sitten samalla rokotuksensa. Elvikselle ei rokotuksista ole koskaan kuumetta noussut, mutta toki noudatetaan ohjeita ja kevennetään liikutusta. Viikko kevyempää liikutusta rokotuksen jälkeen ei ole yhtään liioiteltua mielestäni. Etenkin kun kyseessä on iäkkäämpi hevonen, jolla ei ole kisakalenteria täyteen buukattuna.

Eikä Elvis ole ottanut yhtään pahitteeksi tätä kevyempää jaksoa. Ruuna saa olla laitumella kavereiden ympäröimänä 24/7 ja lisäksi olen päivittäin käynyt sen kanssa maastoilemassa. Välillä maastoilin yksin ja välillä porukassa. Mukavaa on ollut, vaikka yksi maastoilu jäi vähän lyhyeksi metsämiesten tullessa vastaan. Täällä nimittäin on liikkunut turhankin rohkeita ja uteliaita hirviä, joita yritettiin nyt koirien ja hirvimiesten avulla ajaa vähän kauemmas tallin mailta. Elvistä hirvet eivät kyllä ole häirinneet. Hirviin ollaan törmätty niin täällä kuin Iisalmessakin, eikä ruuna ole hermoaan menettänyt. Lähinnä minua on ahdistanut, kun isot villieläimet tunkevat vähän turhan lähelle, eivätkä meinaa väistää...

Tänään käytiin kiva maastoretki Janinan & Maggien kanssa. Nyt ravailtiinkin kävelyn lisäksi ja Elvis meni tyytyväisenä, pitkällä askeleella edellä. Hiittisuoralla Elvis olisi halunnut mennä kovempaa, mutta se oli kuitenkin hyvin pehmeästi kuolaimella. Tällä kertaa ei vielä revitelty, mutta odottakaahan vain kun rokotuksista on mennyt enemmän aikaa. Tallilta kotiin päästyäni sainkin sitten kuulla, että kylällä oli pyörinyt kolme karhua. Melkoinen avara luonto täällä. No mutta onneksi ainakin se lähimpänä liikkunut oli nyt jatkanut matkaa. Täällä seudulla on aina ollutkin karhuja, mutta nyt ensimmäistä kertaa ne olivat eksyneet ihmisten ilmoille.

Kännykkäräpsy tarhassa nautiskelevasta ruunasta
Ihmisten ilmoille eksyin alkuillasta myös kirjoittaja itse. Heinolassa jyrää - konsertti oli jälleen pakko nähdä (niin kuin joka vuosi). On niin mahtavaa kun pikkukaupunki herää henkiin. Torilla riittää kojuja, hattaraa, popparia, metrilakuja. Puistoissa on piknikillä ihmisiä silmänkantamattomiin ja kaduillakin pääsee ihan oikeasti kulkemaan ihmisvilinässä. Mielestäni Jyrääseen oli taas saatu hyvät esiintyjätkin. Ilmaiskonsertin pääesiintyjänä oli Sanni ja voin kyllä sanoa, että tunnelma oli kohdillaan. Yleensä en saa aikaiseksi lähteä minnekään keikalle, mutta nyt täytyy sanoa, että mieli tekee päästä useamminkin keikoille musiikkia kuuntelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti