maanantai 17. lokakuuta 2016

Maastoilua, kavaletteja ja peltorallia


Syysmuotia 2016: huomatkaa lämminsävyinen aito koivunlehti poskella
Välillä Elvis osaa olla kentällä vetelän tuntuinen ratsastaa. Silloin tietysti aina tulee mieleen, että onkohan se ihan kunnossa. Lannealueella onkin nyt viileiden säiden saavuttua ollut kireyttä etenkin vapaa päivän jälkeen. Kireydet pistetään kuitenkin kuriin loimittamalla ulos BOT-selänlämmittimen kera ja lisäksi liikutaan reippaasti hyviä alku- ja loppuverkkoja unohtamatta. Reipas ravi ja laukka hyvän alkuverryttelyn jälkeen avaa tehokkaasti lihasjumeja ja etenkään maastossa ei Elvistä tarvitse kahdesti pyytää lisäämään liikettä.

Maastossa on tullut vietettyä paljon aikaa. Täällä onkin hyviä mäkiä kiivettäväksi, joten myös maastossa saa tehtyä tehokasta lihasjumppaa. Alla on Denver-kameralla kuvattua maastovideota, joka harmillisesti loppuu kesken. Jostain syystä action-kamera päätti lopettaa kuvaamisen juuri ennen hiittilenkki kiihdyttelyjä. Akku ei loppunut ja muistikortille pitäisi mahtua lähes kolme tuntia materiaalia. Silti kamera oli pysähtynyt 29 minuutin kuvaamisen jälkeen. No mutta jotakin sinne sentään tallentui.Kentällä haettiin vaihtelua normitreeniin puomien ja kavalettien kera. Ihan ei taaskaan mennyt harjoittelu suunnitelmien mukaan, sillä heti ekalla kavaletin ylityksellä (ravista) Elvis lähti pomppaamaan tosi kaukaa ja kolautti sitten etusilla puomin alas. Kompastuikin vielä samalla siihen puomiin. Ylitettiin sitten muutaman kerran kavaletti ihan maapuomina. Elvis otti puomin ylityksen ekan kompuroinnin jälkeen vähän turhan tosissaan. Puomille piti kiihdyttää ja maapuomin yli loikattiin korkealta ja kaukaa. Parin laukassa sujuneen ylityksen jälkeen hyppäsin alas selästä ja kävin nostamassa puomin uudelleen kavaletiksi. Noh heti seuraavalla kerralla Elvis sitten kolautti puomin takajalla alas. Jatkettiin sitten lopputreeni maapuomien merkeissä...

Parina kertana olen nyt käynyt myös pellolla ratsastamassa. Elvis oli varsinkin ensimäisellä kerralla varsin hauska pellolla. Se kävellä lompsotteli rennosti, kaikessa rauhassa. Kun sitten ihan kevyesti käytin pohjetta ja annoin luvan ravata, muuttui hevonen ihan toiseksi. Elvis nosti innoissaan laukan ja meinasi pyrähtää kunnolla kiitämään ympäri peltoa. Se kuitenkin kuunteli kiltisti pidätettä ja hidasti laukkaa. Ylipursuava into ei suuntautunutkaan holtittomasti eteenpäin vaan ylös. Olipahan nimittäin todella ilmavaa laukkaa ruunalla!

Jee, peltoilua!

Siirryttiin kuitenkin vielä raviin ja ravailtiin isoja ympyröitä, sekä peltoa ympäri. Ravi oli todella lennokasta ja huomasin ihan turhaan miettineeni, että kompuroiko Elvis pellolla. Kyllä nousi kaviot komiasti, eikä kompuroitu yhtään kertaa! Elvis oli tosiaan hyvin innoissaan, mutta silti se oli oikein hyvä ratsastaa. Se kuunteli tarkasti kaikkia apuja. Laukkaan siirtyessä meinasi ruunalla nousta kierrokset välillä turhankin korkealle, mutta pellolla oli hyvin tilaa tehdä isoja ympyröitä. Ihan en kuitenkaan täyttä kiitoa halunnut mennä, sillä tämän hevosen kanssa loppuisi peltokin nopeasti kesken.

Pellolla tuli Elvikselle kunnolla hiki pintaan. Eikä ihmekkään, sillä niin reippaasti se nosteli kinttujaan niin ravissa, kuin laukassakin. Toisena peltoilupäivänä meno oli hillitympää, mutta silti saatiin tehtyä aika tehokas treeni. Elvis pyöristi itseään ravissa kivasti ja sai aika nopeasti taas hien pintaan. Melko pitkä karvahan tuolla jo on, mutta silti se ei yleensä kenttätreeneistä tai normaaleista maastolenkeistä pahemmin hikoa. Peltoilu on aika tehokasta, eikö?

2 kommenttia:

  1. Ihana Elvis korvat tötteröllä melkein koko ajan =) Ootte näköjään "törmänny" todelliseen harvinaisuuteen Kaisan maastoissa, eli autoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, piti oikein jättää todisteaineistot videoon tästä harvinaisesta näystä. Hirvimiehet olivat siis kyseessä. Sanoivat, että eivät tulleet metsälle vaan karannutta koiraa hakemaan. Ei kyllä (onneksi) hirvikoiraa meidän kimpussa ainakaan näkynyt.

      Poista