maanantai 14. marraskuuta 2016

Varokaa, täältä tulee Elvis!

Ihanan lumiset maisemat ja piristävät pikkupakkaset, mitä mainioin sää hevostelulle. Elvis ainakin on ottanut viime päivistä ilon ihan kunnolla irti. Se on ollut nimittäin varsin pirtsakkana ja ajoitellen jopa vähän pöhkönä. Mutta sallittakoon tuo. Hyvähän se on, että 22-vuotiaalla vielä virtaa riittää. Ehkäpä tuo suukin on nyt oikeasti paremmassa kunnossa sen paikkaamisen jälkeen. Ainakin ruuna on ollut tyytyväisen oloinen, syönyt ja liikkunut hyvin.


Lunta on tullut koko ajan lisää. Tässä sitä oli vasta hieman iltalenkin koristeena.

Elvis on ollut reipas ihan kaikessa. Se on esimerkiksi esitellyt hienoja loikkia, keulimisia, uukkareita ja pukkeja juoksuttaessa. Koulutreenissä ei ole tarvinnut huolehtia eteenpäin menosta. Ruuna on puksuttanut hyvällä motivaatiolla eteenpäin ja laukkaharjoituksista se tuntui innostuvan jopa vähän liikaa. Elvis nimittäin alkoi nopeasti ennakoimaan ja tarjoamaan laukkaa ihan itsekseen. Sitten kun lupa tuli, niin sitähän nostettiin laukka voimalla ja vauhdilla. Ja tottakai, kun virtaa riittää kentällä, niin riittää sitä myös maastossa.

Lähtölaukaus

ilmalento

ja lopuksi karatepotku


Nyt kun minulla on vihdoin omat valjaat käytössä, niin kärryttely on ollut helpompi ottaa osaksi arkea. Elvis on ollut tästä ilmeisesti mielissään. Ruuna ollut kärryjen edessä aivan intopinkeänä. Olen pyytänyt jonkun tallilaisista aina avuksi irrottamaan Elviksen valjastuskatokselta, sillä muuten minulle tulisi melkoinen hoppu kivuta kärryyn. Elvis ei jaksaisi odottaa yhtään lenkille lähtiessä, heh.
Eräänä päivänä lähdettiin oikein porukassa ajelemaan ja sanoinkin heti hevosia valjastaessamme, että Elvis menee sitten keulassa. Muutenhan tuo tuppaa painamaan aika rajusti ohjalle jos mennään ravia kärryjen perässä. Noh, kuinkas sitten kävikään. Ruunahan painoi ohjalle jo heti ensimäisistä raviaskeleista saakka, vaikka me mentiinkin keulassa. Otettiinkin sitten tällä lenkillä aika paljon käyntiä, jotta saatiin innostus ravaamisesta vähän laantumaan.

Korvahuppueläin

Tänään lähdettiinkin kärryttelemään ihan tarkoituksella hyvin rauhallisella fiiliksillä. Tehtiin tehokas käyntitreeni kahlaamalla hangessa ja kiipeilemällä mäkiä. Alkuun Elvis meinasi hössöttää, mutta se rauhoittuikin sitten tosi hyvin, kun ajoimme pellolla käyntiä rinnakkain. Raskaalla pohjalla sai ruuna tehdä ihan kunnolla töitä koppakärryjä vetäessään. Ajelu sujui hyvin ja ruunalle tuli vähän hikikin.

P.s. Isänpäivänä tuli viettettyä kuvauspäivä, joten kohta on luvassa blogiin kivaa kuvamateriaalia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti