tiistai 27. joulukuuta 2016

Kiire, kiire, KIIRE!

Joulu on saanut pidettyä bloggaajan poissa tietokoneen ääreltä. Ensin piti tehdä joulusiivousta, hankkia jouluruuat, koristeet ja kuusi. Ja sitten rauhoituin nauttimaan joulusta perheen kesken. Herkuteltiin tietysti jouluruuilla ja muilla herkuilla. Pelasin veljen kanssa konsolipelejä ja katsottiin elokuvia. Tallilla tuli käytyä joulun pyhinä vain hoitamassa Elvistä. Sää oli nimittäin niin huono, ettei tehnyt mieli lähteä jouluratsastukselle. Mutta karsina koristeltiin tietty kuusenoksilla ja Elviskin sai jouluherkkuina varrasleipää, omenia ja porkkanoita.

Keli on tosiaan nyt tehnyt meille tepposensa. Vettä on satanut useampana päivänä ja tallin piha, molemmat kentät, sekä maastoreitit ovatkin muuttuneet jäisiksi ja koppurakoviksi. Lumi hävisi suurimmilta osin myös pelloilta, joten liikutusmahdollisuudet ovat nyt huonoimmat mahdolliset. Eikä asiaan yhtään auta se, että herra Elviksellä tuntuu olevan virtaa vaikka muille jakaa. Rauhallisista maastolenkeistä on saanut vain haaveilla. Elvis kyllä lähtee rauhallisesti pihasta, mutta sitten kun lihakset ovat lämmenneen 10-20min kävelyn jälkeen, on yhtäkkiä ruunalla kauhea kiire. Millään se ei malttaisi kävellä rauhassa, ravaamisesta puhumattakaan. Nyt viime päivinä tosin en ole edes yrittänyt ravata maastossa kovien pohjien takia.

Onneksi ennen joulua pohjat oli vielä hyvät ja kentälläkin päästiin treenailemaan. Torstaina 22.12. toteutettiin vihdoin myös Janinan ja mun idea pistää ratsut vaihtoon. Janina kapusi siis Elviksen selkään ja minä Janinan Maggien selkään. Outoahan se oli ratsastaa niin erilaisella hevosella, mutta molemmat selvittiin ihan kunnialla tehtävistä. Tästä ratsujen vaihdosta kirjoittelen vielä oman postauksenkin kunhan saan materiaalit käsiteltyä. Minulla oli kuitenkin tänään kypäräkamera mukana, joten saatte nähdä videota tämän päivän käyskentelystä.

Vettä sataa, jippii...


Elviksellä tuntuu olevan kiire joko a.) sen takia, kun nyt vaan on niin paljon virtaa ja olisi kiva juosta tai b.) koska jokin jännittää. Elvistä on välillä tuntunut jännittävän tuuli, hämärä sää, kannot ja varjotkin. Kaverin kanssa Elvis on yleensä ottaen rauhallisempi (ellei kilpavietti iske päälle), mutta nyt on ollut vauhti päällä kaverinkin kera. Mitään järkevää syytä jännittämiselle ei oikein aina ole. Ymmärrän toki, että esim. metsäkonetta saatetaan jännittää. Mutta nyt ruunalla on kyllä ollut kiire ihan vaan kiireen vuoksi. Jäätikkökelillä ei ole oikein mitään keinoja saada kulutettua kunnolla ylimääräisiä virtaa hevosesta. Pienensin kuitenkin väkirehuannosta ja toivotaan, että pian saataisiin paremmat pohjat liikkua.

Tänään kävin Elviksen kanssa pellolla kävelemässä. Tarkoitus oli, että olisin siellä pystynyt ravaamaankin, mutta suunnitelmat meni taas vähän pieleen. Alku meni kyllä hyvin, mutta sitten Elvis alkoi ihan yhtäkkiä hermoilemaan. Noh tällä kertaa syy oli traktorissa, joka kehtasi tulla parkkiin metsän reunaan. Eihän nyt kamala sentään Elvis ole ikinä ennen nähnyt tallin omaa traktoria...
En antanut kuitenkaan periksi, vaikka ruuna melkoisesti tanssahtelikin. Käveltiin sitten tasan niin pitkään, että tanssiminen lakkasi. Ihan rennoksi en Elvistä saanut puolessa tunnissakaan ja siirryttiin sitten pellon ylälaitaan. Siellä saimmekin seuraa Lissu-hevosesta ja omistajastaan. Tovin verran vielä kierreltiin yhdessä pellolla ja saatiin molemmat "höyrypäät" rauhoittumaan. Pitänee nyt siis maastoilla jonkin aikaa enemmän taas yhdessä muiden kanssa. On se kumma miten hevosilla välillä tulee tälläsiä villiintymiskausia :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti