tiistai 3. tammikuuta 2017

Vuosikatsaus 2016 part 1

Mietin tovin, että kirjoitanko tälläistä vuosikoostepostausta lainkaan. On kuitenkin aikaisempina vuosina ollut varsin kiva katsoa vähän taaksepäin ja miettiä mitä on tullut saavutettua. Ongelmia ja murheitakin on tietysti vuoteen mahtunut. Nyt vuodenvaihteessa ilmeni Elviksellä kaiken lisäksi vielä uusi terveysongelma. Fiilikset eivät ole siis tällä hetkellä eläinlääkäriä odotellessa kovinkaan korkealla. Joten mitäs jos keskityttäisiin vuoden 2016 kohokohtiin? Pientä piristystä tähän uuden vuoden alkuun.Tammikuussa saavuimme uudelle tallille Vieremälle. Tallissa oli viidelle hevoselle karsinapaikat ja suuri aktiivipihatto. Elvis muutti karsina-asukiksi, sillä ruunaherra ei pihattoelämään ollut tottunut.
Tammikuu meni aika pitkälti totutellessa uuteen talliin. Elvis ottaa aina vähän liikaa itseensä muuttaessa. Tallilla oli kuitenkin ihan mahtiporukka ja saatiin aina tukea, apua ja turvaa tarvittaessa kentälle ja maastoon. Sisu oli vielä ihan pikkunapero ja suloisen pikku nallekarhun kanssa käytiin usein kasvattajan luona leikkimässä siskojen kanssa.Helmikuussa pakkaset jatkoivat paukkumistaan. Luntakin riitti ihan reilusti. Maisemat olivat kauniin talvisia ja aurinkoisina päivinä oli kiva maastoilla porukassa. Helmikuussa kirjoittelin mielipidepostauksen rutiineista. Ostin lisäksi Elvikselle edelleen lemppareihini kuuluvan JH-collectionin pörröriimun ja uuden kaulakappaleellisen ulkoloimen. Loimi kävi läpi Sisu-naperon tiukan tarkastuksen ja on nyt käytön myötä osoittautunut todellakin hintansa arvoiseksi. Istuu hyvin ja pitää hevosen kuivana kovemmassakin kaatosateessa!Maaliskuussa tuli päiviteltyä 5 kuukautta täyttäneen Sisun kuulumisia. Pentu kasvoi niin kovaa vauhtia isommaksi ja sisäsiistiksikin tuli opittua nopeasti. Tallilla harrastettiin talliporukan kanssa ja lisäksi kylässä kävi kavereita Kuopiosta ja Etelä-Suomesta asti. Minttu kävi pitämässä minulle ratsastustuntia ja niin saatiinkin sekä Heidi että Elvis taas ihan oikeasti töihin. Ihan huippua kun on tuollainen kaveri pistämässä meitä ruotuun!Huhtikuussa päästiin sitten jo nauttimaan keväästä. Pohjat sulivat ja liikutusmahdollisuudet paranivat. Elviksellä oli pienen maasto-onnettomuuden takia pari viikkoa saikkua, mutta tehtiin paljon käyntityöskentelyä niin selästä, kuin maastakäsin. Kevään tullen tehtiin vähän vuosihuoltoa ja hoidettiin suuta, sekä poistettiin hokit kengistä. Lisäksi huhtikuun kohokohtana täytyy mainita reissua Tampereen Hevoset-messuille. Huippukiva tapahtuma, upeita hevosia ja hyvää seuraa. Tänne pitää päästä toistekin!

Tässä siis ensimmäinen osa kolmesta. Seuraavassa vuosikatsauksen osiossa pääsemmekin muistelemaan viime kesää. Seuraavaan kesään ei olekaan enää niin pitkä matka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti