perjantai 10. maaliskuuta 2017

Uusien tulokkaiden esittely!


Sunnuntaiajelulla (joka Elviksen mielestä oli toki lämmittelyn jälkeen hiittipäivä)


Tällä kertaa blogiin tuleekin hiukan erilaista sisältöä. Nyt ei syvennytä kertomaan Elviksen kuulumisia, eikä parrasvaloihin tällä kertaa pääse Sisu-koirakaan. Elviksen kanssa olen kyllä harrastanut arjen keskellä säännöllisesti, vaihtelevalla menestyksellä. Toisinaan ruuna on toiminut ratsastaessa kuin unelma: reipas, rento ja pehmeä kuin muovailuvaha. Toisinaan harrastuksen hohtoa on saanut ihmetellä itsekin, kun taivaalta vihmoo räntää, on pimeää ja pohjana paikoin luistelukenttä. Kuvamateriaalia ei illan pimeydessä (ja kiireessä) saa ja totta puhuen motivaatiokin on ollu muutamana päivänä hukassa. Elviksen iho-ongelmille kun ei sittenkään näy loppua. Eläinlääkärin ohjeiden mukaan jatketaan taas ihon pesua, jätetään uusin rehu ruokinnasta pois ja tehostetaan vastustuskykyä kunnon vitamiinikuurilla.

Sisu on ollut reippaana tallikoirana mukana tallilla lähes joka päivä. Lisäksi sunnuntaisin ollaan jatkettu agilityn harrastamista. Erilaisia ohjaustaktiikoita, putkia, pujottelukeppejä ja Sisun lempparia eli puomia on tullut treenailtua. Meillä on mennyt treeneissä kivasti, mutta valitettavasti nyt parina kertana on jäänyt kuvaaja uupumaan matkasta. Mutta ei jäädä nyt sitä murehtimaan vaan siirrytään tämän postauksen varsinaiseen aiheeseen, eli meidän uusiin perheenjäseniin!

Uudessa kodissa

Blogissani näytinkin jo yli kuukausi sitten pienen sneakpeakin meidän vanhasta akvaariosta, josta on nyt muovautunut terraario kahdelle pikku jyrsijälle. Vajaa pari viikkoa sitten nimittäin suuntasin jännittyneenä auton nokan kohti Orimattilaa ja Cherry Berry's gerbiilien kasvatuskotia. Täältä ihastuttavasta paikasta sain mukaani kaksi pikkuriikkistä, suloista gerbiilipoikaa. Terraariossa vipeltävät nyt veljekset Cherry Berry's Mr. Right One eli tutummin Ruuti ja Cherry Berry's Mercedes, jonka kutsumanimi on ollut vielä hakusessa. Mercedestä on tullut kutsutta tietysti Meseksi, mutta myös moneksi muuksikin. Nimiehdotuksia otetaan vastaan, sillä jostain syystä tälle vaalealle herkkäsielulle ei ole ihan "omaa" nimeä tullut. Ruuti on taas luonteeltaan niin pippurinen tapaus, etten parempaa nimeä sille voisi keksiäkään.
Cherry Berry's Mr. Right One "Ruuti"

Ruuti


Cherry Berry's Mercedes "Mese"


Pojat ovat syntyneet 5.12.2016 eli ovat täyttäneet vasta 4kk. Mr. Right One eli Ruuti on väriltään Nutmeg eli tuollainen punaruskea, ripauksella mustaa. Mercedes eli Mese taas on värinsä puolesta harvinaisuus gerbiilien maailmassa. Mesen väri on Rust point eli tällä gerbiilillä on kermanvärinen turkki, jossa häntä, korvat ja kuononpää ovat värittyneet oranssilla. Varsin suloisia ovat kyllä nämä molemmat veljekset! Gerbiilit asustavat siis terraariossa, jonka koko on 90cm x40 cm x45 cm. Tuohonhan siis mahtuisi enemmänkin asukkeja, mutta minä haluan mielummin, että tilaa on enemmän per nokka. Gerbiilien terraariota olen sisustanut osittain itse tekemilläni jutuilla, mutta zooplussasta tuli nyt tilattua koiranruuan lisäksi gerbuille pajusilta ja tuollainen leikkitorni. Gerbut ovatkin kyllä tykänneet kovasti näistä terraarion uusista elementeistä ja mikäs sen mukavampaa, kuin seurata vipeltäjien menoa niiden touhutessa innoissaan omia juttujaan. Sisukin tykkää aina toisinaan tulla viereeni katselemaan gerbiilejä lasin läpi. Alta voittekin itse nähdä pienen videokoosteen gerbiilien touhuista. Kuulemiin taas!

Mese sisustaa :)

1 kommentti:

  1. On ne niin söpöjä vipeltäjiä =) Hankala kyllä tolle Mercedekselle lempinimeä keksiä, mäkin oon koittanut pyöritellä ja mietiskellä! Ruuti tuli niin helposti, siihen vissiin loppu mun aivokapasiteetti :'D

    VastaaPoista